Skip to content
Upcoming

De opvallendste outfits Met Gala 2021

14 september 2021 22:00
De opvallendste outfits Met Gala 2021

Op 13 september 2021 werd het Met Gala 2021 gehouden. Het Met Gala is een jaarlijks evenement waarbij er geld wordt ingezameld voor het Metropolitan Museum of Art in New York City. Hier wordt het event ook jaarlijks gehouden. Het event brengt jaar op jaar de meest iconische en opvallendste looks en zo ook dit jaar.

Met Gala 2021

Het thema van dit jaar: ‘In America: A Lexicon of Fashion’. Het thema omarmt alles wat de Amerikaanse fashion te bieden heeft. Een ruim begrip en dus veel vrijheid in de outfit keuzes van de grootste sterren. Van Kim Kardashian tot Frank Ocean en Billie Eilish, er is dit jaar weer flink uitgepakt. Hierbij een overzicht van de meest opvallendste outfits van het gala.

Rihanna en ASAP Rocky

Dit powerkoppel had misschien wel de meest opvallende looks van de avond. Zowel Rihanna als ASAP Rocky staan bekend om hun stijlvolle en wilde fashion keuzes en ook dit jaar stelden ze ons niet teleur. Rihanna droeg een zwarte oversized jurk van Balenciaga met ruches en een beanie. Onder de beanie zijn Bulgari diamanten te spotten (267 karaat). ASAP Rocky was te zien in aan elkaar gelapte cape van ERL.

Foto van Getty Images / Vogue

Pharrell Williams en Helen Match

Pharrel Williams en vrouw Helen Match kwamen aan in een all-black leren outfit van Chanel Westernwear. De matchende cowboy boots met goude neuzen en de bolo tie met zilveren sieraden maakten de outfit af.

Foto van Dimitrios Kambouris / Getty Images

Kid Cudi

Ook Kid Cudi was dit jaar aanwezig bij het Met Gala. Met zijn felgroene haar, zwart-opgemaakte ogen en marineblauwe teddy trui was hij niet te missen op de rode loper. En dan hebben we het nog niet eens over de chain van KAWS x Ben Baller dat een waarde van 1 miljoen dollars heeft.

Foto van Getty Images / Vogue

Kendall Jenner

De ‘naked dress’ is terug. De ‘naked dress’ is een term die iedere Met Gala wel weer terug komt. Denk hierbij aan de jurk van Beyoncé tijdens het Met Gala in 2015 of die van Kim Kardashian in 2019. Kendall Jenner liep dit jaar in een see through jurk van Givenchy ondergedompeld in kristallen. Zusje Kylie Jenner was er dit jaar niet bij.

Foto van Getty Images / Vogue

Kim Kardashian

De outfits van Kim Kardashian zijn jaar op jaar een groot gespreksonderwerp tijdens het Met Gala. Dit jaar is geen uitzondering. De reality-ster liep de rode loper op in een all-black Balenciaga jurk. De jurk bedekte niet alleen haar hele lichaam, ook haar gezicht was niet zichtbaar.

Foto van Getty Images / Vogue

Billie Eilish

Een andere verassing van de avond; de outfit van Billie Eilish. De singer-songwriter die voorheen in baggy outfits en broekpakken op de rode loper te zien was, droeg dit gala een extravagante ballroom jurk. De jurk is geïnspireerd door de stijl van Marilyn Monroe en de blonde bob van Billie paste hier goed bij. De perzik-kleurige jurk had een lange sloop achter zich.

Foto van Nina Westervelt voor The New York Times

Frank Ocean

De outfit van rapper en singer-songwriter Frank Ocean was typerend voor de artiest. De outfit bestond uit een driedelig Prada pak met een wit T-shirt eronder. Naast de opvallende chain ketting van Homer, had Frank Ocean nog een ander opvallend accessoire bij zich. Met een knalgroene robot baby onder zijn arm liep de rapper over de loper. De baby kon bewegen en matchte goed bij het knalgroene haar van Frank Ocean.

Foto van Getty Images / Vogue

Timothée Chalamet

Acteur Timothée Chalamet was dit jaar aanwezig bij het Met Gala en was daarnaast ook co-host. De acteur laat in zijn dagelijkse outfits zien dat hij interesse heeft in streetwear en kwam dit jaar op zijn Converse sneakers en in een joggingsbroek naar het gala. Zijn outfit bestaat uit een satijnen blazer en witte sweatpants van ontwerper Haider Ackermann. Daaronder droeg hij een paar witte High Top Chucks.

Foto van Getty Images / Vogue

Virgil Abloh

Off-White en Louis Vuitton ontwerper Virgil Abloh droeg dit jaar een wit pak met in het blauw het woord “Modernism” op de jas geschilderd. Het witte pak werd gecombineerd met een paar sneakers, een statement zonnebril en een muts met konijnenoren.

Foto van Getty Images / Vogue

Lil Nas X

De rapper Lil Nas X is in het afgelopen jaar veel in de spotlights gekomen met zijn wilde muziekvideo’s en zijn sneaker ‘Satan Shoes’, waar bloeddruppels in verwerkt waren. Ook tijdens het Met Gala pakte Lil Nas X weer de spotlights toen hij met drie verschillende looks van Versace op de loper verscheen. De outfit begon met een ‘royal’ goudkleurige cape. Onder de cape droeg de rapper een gouden harnas dat naar zijn lichaam gevormd was. Toen ook het harnas uitging, droeg Lil Nas X een shimmering body suit met glitters over de gehele outfit.

De drie outfits van Lil Nas X l Foto van Getty Images / Vogue

Winnie Harlow

Model Winnie Harlow droeg een mesh bodysuit van Iris van Herpen. De bodysuit had een zwart-witte print en had een flowy cape die over de gehele outfit heen drapeerde. De dynamische print in combinatie met de losvallende cape, maakte het een bijzondere outfit.

Foto van Getty Images / Vogue

Justin Bieber en Hailey Bieber

De Biebers kwamen dit jaar matchend in het zwart naar de rode loper. Hailey Bieber droog een zwarte aansluitende jurk van Saint Laurent met een zwarte zonnebril erbij. Justin Bieber kwam aan in zijn eigen streetstyle merk ‘Drew House’. Zijn pak bestond uit een korte blazer met een wijde broek eronder. Dit gecombineerd met een paar witte sneakers en een ‘Drew’ koffer maakte het een basic maar stijlvolle outfit.

Foto van Getty Images / Vogue

Evan Mock

Acteur en skateboarder Evan Mock, bekend van serie Gossip Girl, was dit jaar nieuw op de rode loper van het Met Gala. Hij maakte zijn debuut met een leren masker met zilveren spikes op de bovenkant. Het masker bedekte zijn hele gezicht en had zilveren ooggaten. Daarnaast droeg de acteur een pak met korte broek van Tom Browne.

Foto van Getty Images / Vogue

Serena Williams

Tennister Serena Williams droeg dit Met Gala een opvallende outfit. Zo combineerde ze een witte kanten bodysuit met een felroze verencape van Gucci. De bodysuit had roze sterren en zilveren accenten. De verencape had een ombre effect en liep van lichtroze naar zwart.

Foto van Getty Images / Vogue

Iman

Super model Iman had misschien wel de meest extravagante outfit van de avond. Iman droeg een gouden jumpsuit met een gevederde overrok in goud- en zilvertinten. Op haar hoofd droeg ze een bijpassende headpiece met de goudkleurige veren. De gehele outfit was ontworpen door Harris Reed en is er zeker eentje voor in de boeken.

Foto van Mike Coppola Getty Images

Naast deze bijzondere outfits waren er nog een hele reeks outfits die zeker het bekijken waard zijn. Het Met Gala 2021 krijgt zijn vervolg in 2022 en houdt dan hetzelfde thema aan. Voor nu zijn we nog wel even zoet met de outfits van deze afgelopen editie.

Mocht je nu niks van dit soort nieuws willen missen. Volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter. En ben je benieuwd naar de volgende sneaker releases, houd dan de releasekalender in de gaten.