Skip to content
Staff Picks

De 10 griezeligste sneakers voor Halloween 2023

29 oktober 2023 18:33
De 10 griezeligste sneakers voor Halloween 2023

De maand oktober is hoogstwaarschijnlijk de favoriete maand voor liefhebbers van horror, griezels en monsters. Op 31 oktober is het namelijk Halloween, de enige dag in de maand waarop iedereen in angstaanjagende outfits de deur uitgaat.

Of je nu van plan bent om langs de deuren te gaan voor ’trick or treat’ te roepen, of een outfit nodig hebt voor een Halloween feestje – hier vind je de 10 beste sneakers voor Halloween.

Nike Air Max 95 ‘Freddy Krueger’

Nike Air Max 95 'Freddy Krueger'

Een erg geschikte sneaker voor Halloween, is de Nike Air Max 95 ‘Freddy Krueger’. De sneaker haalt zijn inspiratie uit een personage uit de film A Nightmare on Elm Street, genaamd Freddy Krueger. De kleuren van de Air Max 95 hinten naar de outfit van het monsterachtige personage. Daarnaast is de sneaker met zijn strakke design ook prima te dragen op alle andere dagen van het jaar.

Nike Air Max 95 'Freddy Krueger'

DC9215-200 · Prijs vanaf €144,-

Naar alle aanbieders

A Bathing Ape Bape Sta Low ‘Halloween’

A Bathing Ape Bape Sta Low Halloween (2021)

Mocht je op zoek zijn naar een sneaker die meer in het Halloween thema past, dan is de A Bathing Ape Bape Sta Low ‘Halloween’ misschien iets voor jou. Het paar komt in de kenmerkende kleuren van Halloween, denk hierbij aan oranje en groen. De overlays op de sneaker hebben spinnenwebben in het leer gedrukt.

A Bathing Ape Bape Sta Low Halloween (2021)

001FWH701018-BLK-A/1H70191018 · Prijs vanaf €355,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High ‘Shattered Backboard’ 3.0

Air Jordan 1 Shattered Backboard 3.0

De Air Jordan 1 High ‘Shattered Backboard 3.0′ is een echte klassieker. De colorway is vernoemd naar Michael Jordan’s slam dunk waarmee hij het backboard verbrijzelde tijdens een toernooi in Italië in 1985. Ondanks dat de sneaker niet speciaal voor Halloween ontworpen is, zijn de kleuren van het paar erg geschikt voor een stijlvolle Halloween outfit.

Air Jordan 1 High 'Shattered Backboard 3.0'

555088-028 · Prijs vanaf €206,-

Naar alle aanbieders

Alife x ASICS Gel-Lyte III ‘Green Monster’

ASICS Gel-Lyte III Alife Green Monster

In 2007 kwamen Alife en ASICS samen voor een wel heel bijzondere release. Speciaal voor Halloween ontving het Gel-Lyte III model een monsterlijk design. De sneaker heeft een felgroene upper met op het veterpand vergrote ogen. De kartels in de middenzool laten lijken alsof de sneaker tanden heeft. Kortom, de ideale sneaker voor ’trick or treat’.

ASICS Gel-Lyte III Alife "Green Monster"

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Nike SB Dunk Low ‘Freddy Krueger’

Nike SB Dunk Low “Freddy Krueger”

Misschien wel de meest iconische Nike SB Dunk ooit gemaakt; de ‘Freddy Kreuger’ colorway uit 2007. De sneaker heeft een griezelachtige look. Het bovenwerk haalt inspiratie uit Freddy’s outfit, met bloedspetters en al. Er zijn zo’n dertig exemplaren van de colorway, wegens juridische problemen tussen Nike en New Line Cinema. Een sneaker met een prijskaartje, dat zeker, maar wel perfect voor Halloween.

Nike SB Dunk Low 'Freddy Krueger'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

adidas Forum Mod Low ‘Jack O’Lantern’

adidas Forum Mod Low 'Jack O’Lantern'

Een opvallende sneaker die dit jaar verschijnt, is de adidas Forum Mod Low ‘Jack O’Lantern’. De sneaker heeft een herfstachtige uitstraling en komt met een pompoen-embleem op de hiel. Het bovenwerk is gemaakt van leer, suède en jute. De extra elementen op de tong en hiel geven de op Halloween geïnspireerde sneaker een chique uitstraling, voor zover dat mogelijk is tijdens Halloween.

adidas Forum Mod Low 'Jack O’Lantern'

ID0869 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

Nike SB Dunk Low ‘Mummy’

Nike SB Dunk Low 'Mummy'

De Nike SB Dunk Low ‘Mummy’ uit 2021 lijkt op het eerste aanzien een basic sneaker. Echter, is de middenzool glow in the dark en licht deze op in het donker, evenals de ogen op de hiel. Het bovenwerk is gewikkeld in beige katoen, wat het idee van een mummie versterkt. Volgens ons misschien wel de stijlvolste griezel sneaker.

Nike SB Dunk Low 'Mummy'

DM0774-111 · Prijs vanaf €171,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Low ‘Frankenstein’

Nike Air Force 1 Low Frankenstein

De Nike Air Force 1 Low ‘Frankenstein’ heeft een wel erg opvallende look. De sneaker is geïnspireerd door het fictieve karakter Frankenstein dat sinds 1818 een van de bekendste griezels aller tijden is. Het bovenwerk van de sneaker is van glimmend patent leer. Rode details op de tong en neus contrasteren goed met het groen. De zwarte middenzool maakt het paar compleet.

Nike Air Force 1 Low Frankenstein

313641-301 · Prijs vanaf €352,-

Naar alle aanbieders

Vans Sk8-Hi Horror Pack ‘Nightmare on Elm Street Freddy Krueger’

Vans Sk8-Hi Horror Pack Nightmare on Elm Street Freddy Krueger

De Vans Sk8-Hi Horror Pack ‘Nightmare on Elm Street Freddy Krueger’ is de derde, tevens laatste, sneaker die inspiratie haalt uit het fictieve karakter uit de film Nightmare on Elm Street. Het bovenwerk combineert de kleuren grijs en rood die hinten naar het shirt van Freddy. De bloedspetters over het gehele bovenwerk geven de sneaker een horrorachtige uitstraling.

House of Terror x Vans Sk8-hi 'The Nightmare on Elm Street'

VN0A4U3CZV1 · Prijs vanaf €46,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Skeleton QS ‘Black’

Nike Air Force 1 Skeleton QS 'Black'

We sluiten onze top picks Halloween sneakers af met de Nike Air Force 1 Skeleton QS ‘Black’. De sneaker verscheen in 2019 in de schappen en is daarvoor al in verschillende colorways verschenen. Over het bovenwerk is een print van een voet geplaatst. De buitenzool is glow in the dark – kortom de ideale sneaker voor 31 oktober.

Nike Air Force 1 Skeleton QS 'Black'

BQ7541-001 · Prijs vanaf €221,-

Naar alle aanbieders

Dit waren een aantal sneakers waar je iedereen het stuipen op het lijf mee kan jagen tijdens Halloween. Mocht je geïnspireerd zijn geraakt, neem dan een kijkje tussen alle Halloween sneakers die in onze releasekalender en de sneaker zoekmachine staan.

Laat via het Sneakerjagers Instagramaccount (@sneakerjagers) weten welke sneaker jij deze Halloween uit de kast haalt!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date