Skip to content
Brand

adidas komt met ‘The Collective Pack’

26 juli 2023 12:22
adidas komt met ‘The Collective Pack’

Hiphop bestaat dit jaar, 2023, 50 jaar en dit viert adidas met ‘The Collective Pack’. Het pack, bestaande uit twee sneakers, is samengesteld door vier sneaker verzamelaars en liefhebbers. Onderdeel van het Collective Pack zijn de Rivalry 86 Low en de Conductor Hi. ‘The Collective Pack’ dropt op 29 juli 2023 bij verschillende retailers.

adidas ‘The Collective Pack’

Foto’s Julia Schoierer x Overkill

De adidas Rivalry en adidas Conductor zijn geliefde sneakers in de hiphopcultuur. De sneakers, die in 1986 geïntroduceerd werden, hebben zich gevestigd als klassiekers zowel op als naast het basketbalveld. Om het 50-jarige bestaan van hiphop te vieren, werkt adidas samen met een ‘Collective’ – een exclusieve groep bestaande uit sneaker verzamelaars en curators.

Het pack komt met het adidas Rivalry Low 86 en het adidas Conductor Hi silhouet. De sneakers komen met speciale OG-details en gebruiken hoogwaardige materialen, waaronder premium suède, slangenleer elementen en gouden accenten. Ontworpen door en voor sneaker liefhebbers.

adidas Rivalry Low 86

De adidas Rivalry Low 86 in de colorway ‘Clay Strata’ is gebaseerd op de originele technologie van het Rivalry model uit 1986. De sneaker komt met een bovenwerk van premium suède, overlays van leer met Italiaans reliëf, gouden accenten en een speciale NYC Underground sleutelhanger.

adidas Conductor Hi

Het tweede silhouet, de adidas Conductor Hi in de colorway ‘Scarlet’, heeft een wit met blauw en rode colorway – een knipoog naar het NBA-seizoen van ’79 toen de Knicks hun teamkleuren veranderden. De sneaker heeft een op een game ticket geïnspireerd tonglabel en een bovenwerk van volnerfleer.

De Conductor Hi komt ook met een NYC Underground geïnspireerde sleutelhanger en drie verschillende veters.

‘The Collective’

Beide sneakers zijn ontworpen door een groep van vier creatieve geesten uit de sneaker industrie. Onder hen bevinden zich: Julia Schoierer, beter bekend onder de naam ‘Sneakerqueen’, een fotografe uit Berlijn die pleit voor diversere vertegenwoordiging van vrouwen in de sneakerwereld. Op haar blog sneakerqueen.de en Instagram deelt ze haar passie voor sneakers.

Ernst-Heinrich Beckmann, ook wel bekend als Erniepunk, is jarenlang partner van adidas en heeft bijgedragen aan het terugbrengen van verschillende OG-modellen. Met zijn uitgebreide archief aan basketbalschoenen en brede kennis over sneakers en de cultuur eromheen, is hij al jaren een belangrijke naam in de sneakercultuur.

Tommy Triggah, officieel Tom Römer, is ook onderdeel van ‘The Collective’ en is een kenner op het gebied van streetwear en sneakers. Met een scherp oog voor detail en waardering voor artistieke expressie, heeft de Nederlandse curator al verschillende collabs op zijn naam staan en is hij een bekend gezicht in de community.

Scott Frederick, oprichter van de website Defynewyork.com, is het vierde en tevens laatste lid van ‘The Collective’. Frederick’s website is al twee keer uitgeroepen tot een van de beste sneakerwebsites ter wereld.

Drop

Het adidas ‘The Collective Pack’ wordt op 29 juli 2023 bij verschillende retailers gedropt. Bekijk de officiële foto’s van het pack hieronder en houd de releasekalender in de gaten voor de laatste updates.

adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack
adidas The Collective Pack