Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme adidas Rivalry FAQ

4 april 2023 19:07
De ultieme adidas Rivalry FAQ

De adidas Rivalry is al jaren een classic bij veel sneakerliefhebbers. De sneaker werd in de jaren 80 op het basketbalveld geïntroduceerd en heeft een retro uitstraling. Nog altijd zijn de Rivalry Low en High geliefde modellen bij velen. We beantwoorden hier je meest gestelde vragen over het Rivalry model.

De geschiedenis van de adidas Rivalry

1986

Het Rivalry silhouet werd in 1986 gereleased in een High en Low variant. Het model was speciaal ontworpen voor de sport basketbal. In die tijd was adidas al een bekend merk op het basketbalveld. Silhouetten als de Superstar, Top Ten, Campus en de adidas Forum waren alom geloofd bij basketballers.

adidas Rivalry Patrick Ewing
Beeld: theathleticgenius

Kort na de release van de adidas Forum in 1984, kwam adidas met het Rivalry silhouet. In samenwerking met basketballer Patrick Ewing kwam adidas met de ‘Ewing’ collectie. Ewing speelde destijds bij de New York Kicks, een van de grootste NBA-teams der tijden, en behoort tot de ’50 Greatest Players in NBA History’. In 1986 werd Ewing tot ‘NBA Rookie of the Year’ benoemd en dit werd gevierd met een eigen collectie bij adidas.

De collectie kwam met drie sneakers; de adidas Conductor, adidas Rivalry High en Low top. De adidas Conductor was destijds een geliefd model bij Ewing zelf. Het Rivalry High silhouet leek in eerste instantie erg veel op het Conductor model, maar was een stuk betaalbaarder voor de jonge basketbalfans.

New York Knicks

De eerste Rivalry High en Low varianten werden in een New York Knicks inspired colorway gereleased. Het basketbalteam, gevestigd in New York, werd in 1946 opgericht en groeide al snel uit tot een van ’s werelds bekendste teams. Naast Patrick Ewing speelde namen als Willis Reed en Walter “Clyde” Frazier, bekend van de PUMA Suede, bij de Knicks.

Patrick Ewing
Beeld: NBA

Het Rivalry silhouet werd geïntroduceerd in de kleuren van het Knicks tenue; blauw, oranje en wit. Het bovenwerk was voornamelijk wit en de overlays op de neus, kraag en hiel kleurden oranje en blauw. Het bovenwerk bestond uit leer. Op de tong en hiel is het welbekende adidas Trefoil logo geplaatst.

adidas Rivalry High
adidas Rivalry Low

Nu, zo’n 37 jaar later, is het Rivalry model nog altijd een welbekende sneaker. Het silhouet is met zijn strakke look en retro uitstraling goed te combineren in diverse outfits en is ook naast het basketbalveld een populair model.

De ultieme adidas Rivalry FAQ


Wanneer kwam de adidas Rivalry uit?

De adidas Rivalry werd in 1986 voor het eerst gereleased. Het model werd in samenwerking met basketballer Patrick Ewing geïntroduceerd en kwam in een High en Low variant.Wie heeft de adidas Rivalry ontworpen?

De adidas Rivalry werd door Jacques Chassaing ontworpen. Chassaing ontwierp verschillende adidas silhouetten waaronder de adidas Forum, de ZX series en EQT-lijn.Wie droeg de adidas Rivalry in de NBA?

De adidas Rivalry werd voornamelijk gedragen door basketbalspeler Patrick Ewing. De sneaker verscheen voor het eerst in een New York Knicks colorway, het team waar Ewing tijdens de release voor speelde.Hoe valt de adidas Rivalry?

De Rivalry High en Low modellen vallen op maat. We raden je dus aan om je gebruikelijke maat te halen, mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van de sneaker.Waar kan ik de adidas Rivalry kopen?

Je kunt de adidas Rivalry bij adidas en diverse sneaker retailers kopen. Alle colorways, sneaker retailers en beschikbare maten vind je eenvoudig via onze sneaker zoekmachine!

Bovendien kun je via onze Sneakerjagers website of app gemakkelijk up to date blijven van alle komende Rivalry High en Low releases!Hoe veter je de adidas Rivalry?

De Rivalry is op verschillende manieren te veteren. We raden je aan om de Rivalry tot aan het een-na-laatste veteroog te veteren, om zo nog het adidas logo op de tong te zien.

De Rivalry is in een High en Low top te verkrijgen. Beide modellen zijn op diverse manieren te veteren. Kruis de veters en maak een ‘X’. Strik de sneaker met de standaard veterknoop, ook wel bekend als een strik.Wat was de rol van Patrick Ewing in de release van de adidas Rivalry?

De adidas Rivalry werd in samenwerking met basketbalspeler Patrick Ewing geïntroduceerd. In 1986 kwam adidas met de ‘Ewing’ collectie, bestaande uit de adidas Conductor en de Rivalry High en Low.

De Rivalry werd in de kleuren van het basketbal team New York Knicks geïntroduceerd.Wanneer werd de Swarovski x adidas Rivalry Lo gereleased?

De Swarovski x adidas Rivalry Lo in de colorway ‘Cloud White/Blue/Orange’ werd op 24 september 2020 gereleased. De sneaker deelde de welbekende Knicks colorway en kwam met Swarovski steentjes op de tong, hiel en op het middenpaneel.Welke colorways zijn er van de adidas Rivalry?

De Rivalry is sinds zijn release in 1986 in diverse colorways te verkrijgen. De welbekende ‘Crystal White/Blue/Orange’ colorway is bij diverse retailers te verkrijgen. Daarnaast is de ‘All White’ een welbekende colorway, evenals de ‘Core White/Off White/Team Power Red’ colorway.

Bekijk de verschillende colorways in de Sneakerjagers zoekmachine.


We hopen hiermee de meest gestelde vragen over de adidas Rivalry beantwoord te hebben. Bekijk de verschillende Rivalry Low en High colorways in de Sneakerjagers zoekmachine en scoor jouw volgende sneaker. Houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste Rivalry releases.