Skip to content

Saucony Azura

1 resultatenPagina 1 van 1

Saucony Azura Sneakers

De Saucony Azura is ontworpen in een retrostijl en is een eerbetoon aan het erfgoed van het bedrijf op het gebied van hardloopschoenen. Hij werd voor het eerst aangeboden als een high-performance sneaker in 1988. Het geavanceerde ontwerp en de demping maakten er een hit van. Met zijn retro-esthetiek heeft deze schoen een levendig, opvallend ontwerp. Hij heeft meestal mesh, synthetische overlays en suède accenten op het bovenwerk, wat hem een vintage uitstraling geeft.

Toen het voor het eerst werd uitgebracht, was het ook voorzien van een geavanceerd dempingssysteem. De Saucony GRID-technologie, een dempingssysteem dat effectief schokken absorbeert en stabiliteit biedt tijdens het hardlopen, werd er veelvuldig in gebruikt. Met de nieuwste technologische ontwikkelingen werd het originele Azura-model geïntroduceerd als een sneaker voor racefietsen, waarbij in de reclame werd beweerd dat het “opgedragen was aan mensen die hype en gebakken lucht moe zijn”.

Als onderdeel van Saucony’s erfgoedcollectie heeft de Azura blijvend populaire ontwerpen uit het verleden. Hij is geïnspireerd op de baanbrekende hardloopschoenen van het bedrijf uit de jaren 1980. In de loop der jaren heeft Saucony een aantal versies van de Azura uitgebracht met behoud van de retro vibe en moderne materialen.

Hij kreeg een cultstatus onder sneakerliefhebbers en -verzamelaars vanwege zijn unieke stijl en zijn plaats in de Saucony Azura line-up.

De oorspronkelijke Azura werd gemaakt als hardloopschoen, maar door de retrostijl en de comfortabele pasvorm is hij populair geworden als lifestyle-sneaker die ook casual kan worden gedragen.

Sluit de Saucony Azura goed aan op de maat?

Je kunt het beste een halve maat kleiner bestellen dan je normaal zou doen, omdat de Saucony Azura een beetje groot valt.