Skip to content

Nike SB Dunk

4 resultatenPagina 1 van 1

Nike SB Dunk Sneakers

De Nike SB Dunk is een iconische sneaker die oorspronkelijk werd uitgebracht als een basketbalschoen in 1985. In de vroege jaren 2000 ontdekte de skateboardcultuur de sneaker en begon deze te gebruiken voor het skateboarden vanwege zijn stevigheid en grip.

In 2002 lanceerde Nike de Nike SB-lijn, een speciale lijn die zich richtte op skateboarden. De Nike SB Dunk werd opnieuw uitgebracht in verschillende kleuren en samenwerkingen met skateboardwinkels en -merken, waaronder de bekende Nike SB Dunk Low ‘Pigeon‘ in samenwerking met Jeff Staple.

De populariteit van de Nike SB Dunk explodeerde en het werd een verzamelobject voor sneakerfans. De sneakers werden begeerd om hun beperkte oplages en unieke ontwerpen. Dit leidde tot lange wachtrijen en zelfs geweld bij de release van sommige edities.

Door de jaren heen heeft de Nike SB Dunk fantastische colorways gekregen, zo kwamen in 2007 de Dunk Low Pro SB ‘Stussy‘, Dunk Low Pro SB ‘Tiffany‘ en Nike Dunk SB High ‘De La Soul‘ uit. Maar daar houdt het niet op.

Hoewel de populariteit van de Nike SB Dunk in 2010 afnam, beleefde het in 2020 een grote comeback. Dit was mede te danken aan samenwerkingen met bekende personen zoals Travis Scott, Virgil Abloh en de Grateful Dead, die de Nike SB Dunk opnieuw in de schijnwerpers plaatsten en het tot het meest gewilde silhouet van het jaar maakten. De sneaker blijft populair onder skateboarders en sneakerliefhebbers en blijft een belangrijk onderdeel van de Nike SB-lijn.

Valt de Nike SB Dunk true to size?

Uit verschillende bronnen komt het op neer dat de Nike SB Dunk true to size is. Echter wordt er geadviseerd om een halve maat groter te nemen, mits je brede voeten hebt.

Wat is het verschil tussen Nike SB Dunk en Nike Dunk?

De Nike SB Dunk heeft een dikkere tong die extra bescherming biedt, evenals dikkere veters. Daarnaast is deze sneaker voorzien van een Zoom Air unit in de hiel, wat zorgt voor meer comfort voor de voet.

Zijn SB Dunks comfortabel?

Over het algemeen staan de Nike SB Dunks bekend om hun comfort, vooral vanwege de gevoerde kraag, dikke tong en Zoom Air unit in de hiel. Deze functies zorgen voor demping en ondersteuning bij het skateboarden en kunnen ook comfort bieden tijdens dagelijks gebruik.

Hebben SB Dunks goede boardfeel?

De SB Dunk heeft in vergelijking met de normale Dunk meer ringen op de outsole. Deze ringen zorgen voor meer flexibiliteit en grip tijdens het skateboarden.