Skip to content

De Nike SB Dunk

De populariteit van het Nike Dunk ontwerp onder skaters in de jaren 90 leidde tot de ontwikkeling van de Nike SB Dunk als eerste ontwerp van de SB lijn. Ontworpen door skaters voor skaters, werd de Nike SB Dunk een van de populairste ontwerpen in Nike's portfolio doordat het een favoriet was onder zowel skaters als sneakerliefhebbers.

Nike SB Dunk Low NYC ‘Pigeon’

De release van de Nike SB Dunk Low NYC 'Pigeon' ontworpen door Jeff Staple ging de geschiedenis in als een van de meest gehypte releases aller tijden. Het Nike SB Dunk silhouet won al snel enorm aan populariteit en werd een gewild verzamelobject onder sneakerheads. De sneakers waren erg gewild vanwege hun unieke ontwerpen en gelimiteerde oplages.

Nike SB Dunk Collabs

Samenwerkingen met verschillende beroemdheden zoals Travis Scott, ontwerper Virgil Abloh en modestudio's hielden het SB Dunk-ontwerp relevant in de sneakerwereld terwijl de decennia verstreken. De gewatteerde kraag, dikke tong en Air Zoom hiel bieden het opbeurende comfort waar skaters naar op zoek zijn, terwijl de diversiteit aan kleurstellingen en beroemde samenwerkingen de populariteit in de modewereld in stand houden.