Skip to content

De Nike Air Max Plus

Er zijn maar weinig schoenen die zo iconisch zijn geworden als de Nike Air Max Plus. Deze sneakers staan bekend om hun opvallende ontwerp en innovatieve technologie en hebben de aandacht getrokken van zowel sneakerliefhebbers als atleten.

Nike Air Max Plus sneakers debuteerden als onderdeel van Nike's Air Max lijn in 1998. De sneakers werden ontworpen door Sean McDowell en waren al snel populair vanwege hun unieke esthetiek en geavanceerde dempingssysteem.

Het ontwerp van Air Max Plus

Het was het adembenemende uitzicht op palmbomen en zonsondergangen dat McDowell zag tijdens een reis door Florida dat de inspiratie vormde voor de Nike Air Max Plus sneakers. Als gevolg daarvan is Air Max Plus synoniem geworden met de kenmerkende kleurverlopen.

Een opvallend kenmerk van de Nike Air Max Plus sneakers is de zichtbare Air demping. Dankzij deze technologie kan Nike de drager uitzonderlijk comfort en ondersteuning bieden. Meerdere Air units zijn strategisch geplaatst in de tussenzool en zorgen voor superieure schokbescherming en responsiviteit. Bovendien heeft de Air Max Plus ook getunede Air Technologie op hun dempingssysteem die gerichte ondersteuning bieden op specifieke plaatsen in de schoen.

In de Nike Air Max Plus sneakers worden mesh overlays gecombineerd met synthetische materialen. Dit ontwerp zorgt niet alleen voor ademend vermogen, maar ook voor duurzaamheid en stabiliteit tijdens atletische activiteiten. Daarnaast hebben de sneakers een uniek vetersysteem, dat zorgt voor een pasvorm op maat en extra ondersteuning.

De Nike Air Max Plus sneakers hebben in de loop der jaren talloze updates en iteraties ondergaan om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van sneakerliefhebbers. Deze sneakers hebben ook een culturele betekenis gekregen door samenwerkingen met bekende artiesten en ontwerpers. Het is duidelijk dat de Nike Air Max Plus sneakers de toekomst van schoenen zullen blijven bepalen naarmate ze verder evolueren.

Supreme x Nike Air Max Plus/TN

De Supreme x Nike TN collab maakt deel uit van Supreme's FW20 collectie en werd oorspronkelijk geplaagd in Them Magazine uit Tokio.

De collectie bevatte drie kleurstellingen met opvallende tie-dye patronen en felle kleuren. De 2020 release werd meteen een klassieker en de groen/oranje en zwart/roze versies zijn nog steeds te koop via resell.

supreme x nike air max plus

Populair Air Max Plus Colorways

air max plus hyper blue

Hyper Blue (1998/2018)

Een van de OG colorways, de 'Hyper Blue' is nog steeds een van de populairste Air Max Plus sneakers aller tijden.

De combinatie van een hemelsblauw bovenwerk met zwarte TPU overlays en een opvallende gele Swoosh blijft ook nu nog fris en fans kunnen nog steeds de bijgewerkte versie uit 2018 bemachtigen.

air max plus voltage purple

Voltage Purple (1998/2018)

De prachtige paarse kleurschakering op het bovenwerk van deze sneakers maakte ze meteen tot een klassieker en de OG colorway werd in 2018 opnieuw uitgebracht tot groot genoegen van velen.

De strakke colorway, bekleed met zwart en versierd met een elektrisch oranje Swoosh en branding op de tong, wordt beschouwd als een van de beste releases ooit.

air max plus red stardust

Red Stardust (2017)

Deze damessneaker had een zacht pastelroze bovenkant, maar wat de release echt speciaal maakte, waren de iriserende accenten op het hielpaneel, spatbord en tong.

De Swoosh, omlijnd in een prachtige groenblauwe kleur, voegde extra glans toe aan deze toch al buitenaardse sneaker.

air max plus bleached aqua

Bleached Aqua (2018)

De 'Bleached Aqua', een andere release die alleen voor dames was, had een prachtig bovenwerk met een diepzee kleurverloop, met frisse witte TPU overlays die een verpletterend golfeffect creëerden.

De sneaker werd uitgebracht in 2018 en is nog steeds erg gewild, omdat de oceaankleur een enorme hit bleek te zijn.

air max plus volcano

Volcano (2020)

De opvallende colorway van de 'Volcano', uitgebracht in 2020, gooide het gebruikelijke ontwerp van de Air Max Plus om door de TPU overlays te versieren in vuurrode en oranje tinten en het gebreide bovenwerk zwart te laten.

De sneaker heeft een ongelooflijke aantrekkingskracht door zijn opvallende uiterlijk.

air max plus tiffany

Tiffany (2021)

Deze release uit 2021 is een eerbetoon aan het legendarische Nike SB Dunk ontwerp uit 2005, geïntroduceerd door Diamond Supply Co.

Het bovenwerk heeft die prachtige, bekende Tiffany blauwe tint en is afgewerkt met glanzende metallic Swooshes en strakke witte vetersluiting, gecombineerd met effen zwarte overlays.

air max plus marseille

Marseille (2023)

De ceruleumblauwe details zijn een eerbetoon aan het Franse Marseille en verwijzen naar het wapenschild van Marseille.

Het grijze rasterpatroon is geïnspireerd op het Velodrome Stadion van de stad, terwijl de levendige blauwe accenten op de TPU panelen en veterlussen een welkome uitbarsting van kleur toevoegen aan de koele colorway.