Skip to content

Nubikk

Het Nederlandse sneakermerk Nubikk is opgericht door Daan Baeten, die op zoek was naar een modieuze en comfortabele sneaker voor een betaalbare prijs, iets wat hij in die tijd miste in de sneakercultuur.

Baeten was opgegroeid in een familie van schoenmakers, dus hij had al veel kennis en vaardigheden opgedaan - reden genoeg om zijn eigen merk te beginnen, en in 2012 deed Nubikk zijn intrede.

Een merk waarin mode en comfort hand in hand gaan. Vooral modellen als de Jagger Classic en Jagger Tora zijn geliefd bij velen.

Nubikk onderscheidt zich in het gebruik van premium materialen, vakmanschap en optimaal comfort. In 2019 opende het merk haar eerste flagshipstore in Amsterdam. Sinds de opening zijn er twee filialen bijgekomen in Antwerpen en München.

Nubikk Ontwerp

De sneakers van Nubikk hebben een minimalistische en chique uitstraling, ontworpen en geproduceerd met vakmanschap van hoog niveau. De schoenen van Nubikk worden met de hand gemaakt in Portugal en andere lokale fabrieken in Europa en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer, suède en mesh.

Vooral modellen als de Jagger Classic, Jiro Vostro en Basket Court doen het goed bij sneakerliefhebbers. De schoenen worden gekenmerkt door hun strakke ontwerpen en elke sneaker heeft het Nubikk-logo in goud gedrukt in het bovenwerk.

Naast de klassiekers heeft Nubikk onlangs meer grove silhouetten geïntroduceerd, zoals de Comet Runner en de Roque Road Wave, die comfort naar een hoger niveau tillen. De dikke buitenzolen zorgen voor extra demping en grip en in combinatie met het strakke ontwerp van het bovenwerk zijn deze sneakers een geweldige aanvulling op je sneakercollectie.

Nubikk Duurzaamheid

Duurzaamheid staat voorop bij Nubikk en door nauw samen te werken met Europese ateliers beperkt het merk de transportafstanden en transportvervuiling, in tegenstelling tot merken die hun sneakers in Azië laten maken. Het merk werkt volgens de EU-wetgeving en is transparant over hun praktijken.

De sneakers van Nubikk zitten in schoenendozen die 100% recyclebaar zijn en het merk streeft er ook naar om 100% plasticvrij te zijn. Zo zijn de stickers aan de binnenkant van de sneakers vervangen door stickers van gerecycled papier en worden bestellingen plasticvrij verzonden.

Daarnaast zijn de leveranciers van Nubikk lid van de Leather Working Group (LWG), een groep die de duurzaamheid binnen de leerindustrie wil verbeteren door leveranciers richtlijnen voor verbetering te geven.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date