Skip to content
Watch

WEAR Your Sneakers Ep. 5 met Iris Mateboer

23 juni 2023 16:12
WEAR Your Sneakers Ep. 5 met Iris Mateboer

De WEAR Your Sneakers podcast is terug! In de vijfde aflevering van de podcast gaan Lorenzo en Pim van WEAR in gesprek met Iris Mateboer, Marketing Manager NL & BE bij Sellpy. In de podcast staat het thema duurzaamheid in de sneaker- en modewereld centraal. Check hier de volgende aflevering van de podcast.

WEAR

De Sneakerjagers podcast WEAR Your Sneakers wordt gehost door Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, de oprichters van WEAR. WEAR is een initiatief dat zich inzet voor duurzaamheid in de sneaker scene. Met het initiatief willen Pim en Lorenzo sneakers een tweede leven geven. Bij WEAR kun je terecht voor refurbished sneakers, cleaning services en tweedehands kleding.

Foto’s Sneakerjagers

In de afgelopen maanden is het enorm hard gegaan met WEAR. De mannen sloten samenwerkingen met ketens als de Bijenkorf en Bristol en werkten in 2022 samen met Sellply. Recent dropte WEAR een eigen kledinglijn onder de naam “F*ck New” en kwam het initiatief met een eigen magazine.

Pim en Lorenzo geloven in een duurzame, schonere en inclusievere economie. Met het businessmodel van WEAR hebben ze een stap in de goede richting gezet. In de volgende aflevering van de podcast WEAR Your Sneakers spreken ze met niemand minder dan Iris Mateboer.

Iris Mateboer

Iris Mateboer, Marketing Manager NL & BE bij Sellpy, is geen onbekende bij de mannen van WEAR. Eind 2022 werkte WEAR samen met Sellply en lanceerde de twee bedrijven een uitgebreide collectie bestaande refurbished pre-loved sneakers. De sneakers werden verkocht op Sellply, een platform voor tweedehands items.

WEAR Your Sneakers
WEAR Your Sneakers

Sellply werd in 2014 opgericht. Het platform focust zich op tweedehands kleding en is ontstaan uit het idee om het voor iedereen makkelijk te maken om circulair te leven. Sellply is marktleider in Zweden, maar is in heel Europa actief – zo ook in Nederland.

WEAR Your Sneakers

Iris Mateboer werd in 2022 aangewezen als Marketing Manager bij Sellpy en is ze voornamelijk achter de schermen erg actief. In de volgende aflevering van de podcastserie WEAR Your Sneakers praat ze met Lorenzo en Pim over veranderingen in de fashionindustrie.

WEAR Your Sneakers Ep. 5

De vijde aflevering is nu te bekijken op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. Volg ons op Instagram om geen enkele aflevering van Wear Your Sneakers te missen!

WEAR Your Sneakers