Skip to content
Upcoming

Virgil Abloh komt dit jaar nog met 50 verschillende Off-White x Nike Dunks

15 juni 2021 14:00
Virgil Abloh komt dit jaar nog met 50 verschillende Off-White x Nike Dunks

Het is echt waar: er komen in 2021 50 verschillende Off-White x Nike Dunks. Op social media gingen de geruchten de laatste maanden vaak over ‘The 50’, maar deze collectie zal ‘Dear Summer’ gaan heten.

Off-White x Nike

Off-White en Nike hebben veel samenwerkingen gehad de laatste jaren. In 2017 kwamen de twee merken met ‘The Ten’, waarmee 10 verschillende silhouetten in een ander jasje werden gestoken. Bij de eerste collectie werd er nog geen Dunk gebruikt. Na ‘The Ten’ volgden meerdere collabs. Zo brachten ze samen onder andere verschillende Air Force 1’s, Blazer Mid’s, Waffle Racer’s, VaporMax’s en Rubber Dunks uit.

In 2019 kwamen de twee met Nike Dunk Low’s in drie colorways. Wat opviel aan dit model was dat het anders was. De basis van de sneaker was gewoon premium leer, wat we gewend zijn van de Dunk. De tong daarentegen was gemaakt van foam dat exposed werd. Op het bovenwerk zaten extra veters in een andere kleur dan de huidige veters. Op de normale veters stond “SHOELACES”, wat de handtekening van Off-White is. Ook zat de bekende tag van het merk van Abloh aan de veters. Aan de binnenzijde van de sneaker leek het alsof het logo van Off-White er op was gestempeld. Deze Off-White x Nike Dunk Low kwamen uit in een ‘Red’, ‘Pine Green’ en ‘Navy/Yellow’ colorway. Mocht je deze nou gemist hebben? Shop ze dan hieronder.

Off White X Nike Dunk Low 'Red' - SNKRS DAY Exclusive Access

CT0856-600 · Prijs vanaf €417,-

Naar alle aanbieders

Off White X Nike Dunk Low 'Pine Green' - SNKRS DAY Exclusive Access

CT0856-100 · Prijs vanaf €546,-

Naar alle aanbieders

Off White X Nike Dunk Low 'Navy/Yellow' - SNKRS DAY Exclusive Access

CT0856-700 · Prijs vanaf €346,-

Naar alle aanbieders

De ‘Dream Summer’ collectie van Off-White en Nike

Het is bevestigd. De ‘Dream Summer’ collectie komt er dan toch echt aan. Deze collectie bestaat uit 50 Off-White x Nike Dunk Low’s. De ’01/50′ en ’50/50′ verschillen van de andere 48.

De ’01’ is een witte dunk met een vergeelde zool, een zilveren Swoosh en een rood/roze tag onder de Swoosh. De bovenste veters zijn ook in het wit. Op de hak van de sneaker staat ’01 of 50′ in het wit met crème.

De 50ste Dunk Low is compleet in het zwart. De normale veters zijn in het wit en de zilveren Swoosh komt ook terug op deze variant. De tag onder de Swoosh en op de hak zijn in het paars. Het Off-White label wat altijd aan de sneakers hangt, is ook in het zwart. Op de tongen van de sneakers zitten grote ronden gaten die hinten naar de identiteit van Off-White.

Off-White x Nike Dunk Low 01/50
Off-White x Nike Dunk Low 50/50

De 48 die overblijven lijken allemaal een beetje op elkaar. De basis van de sneaker lijkt op de Nike Dunk Low ‘Photon Dust’, echter is het grijs donkerder op de aankomende sneakers. Per 10 verschilt het of de witte vlakken van leer zijn of van canvas en of de grijze vlakken van leer zijn of suède.

De 48 Dunks verschillen van elkaar door de kleuren op de details. Elke sneaker heeft een andere kleur toegewezen gekregen voor de tong, de tiewrap en de binnenzool. De kleuren van de bovenste veters en van de tag onder de Swoosh verschillen weer van de andere kleur. Ook bij deze Dunks zitten er gaten in de tong. Neem hieronder een kijkje naar de 50 colorways die gepland staan.

Off-White x Nike Dunk Low 01-10
Off-White x Nike Dunk Low 11-20
Dear Summer 21-30
Dear Summer 31-40

De Off-White x Nike ‘Dear Summer’ collectie komt uit op 9 augustus 2021, SNKRS Day. Houd de release kalender in de gaten als je niets wilt missen!