Skip to content

De Nike Blazer

De Blazer, een van Nike's oudste sneakermodellen, is een klassiek mid-cut silhouet dat wordt gedragen voor alles van skateboarden tot casual streetwear. Ondanks zijn eenvoud is hij gebruikt in een aantal van de meest opwindende samenwerkingen.

De Nike Blazer-technologie

Sinds de introductie in 1973 als basketbalsneaker is de Nike Blazer omarmd door verschillende industrieën, waaronder skateboarden en luxe. Het was een van de technologisch meest geavanceerde sneakers voor basketbal in die tijd en werd gemaakt door een Swoosh-logo op een gewone witte hoge sneaker te plakken. Het bovenwerk is van leer, de tong van mesh nylon en de rubberen zool heeft vulcanisatie met textuur.

Skaters waren dol op de Blazer vanwege de rubberen zool en het slijtvaste en duurzame bovenwerk van suède en leer, waardoor ze beter op hun skateboards konden blijven zitten. Nike introduceerde de Nike SB Blazer speciaal voor skaters in het midden van de jaren '00. In 2005 bracht Nike in samenwerking met pro skater Lance Mountain het eerste model uit. De schoen heeft een gewatteerde kraag en dempende binnenzolen en is ontworpen met Zoom Air technologie.

Samenwerkingen brachten de sneaker naar nieuwe hoogten. De Blazer werd in 2003 opnieuw in de schijnwerpers gezet door urban artist Futura 2000, die er een aangepaste versie van maakte en er slechts 1.000 paar van uitbracht.

Bovendien werkten Comme Des Garçons en Virgil Abloh's Off-White in 2013 samen aan de Blazer, wat alleen maar bijdroeg aan de populariteit van het model.

Wist je dat?

Nike vernoemde de Blazer naar het regionale NBA-team, de 'Portland Trail Blazers'.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date