Skip to content

De Nike Air VaporMax

De Nike Air Vapormax vertegenwoordigt een belangrijke sprong voorwaarts in Nike's Air technologie als prestatie en design. Na een decennialange reis van innovatie die begon met de Air Max in 1987, werd in 2017 de Air Vapormax geïntroduceerd. Dit concept werd naar nieuwe hoogten getild met de Vapormax, die de traditionele schuimrubberen tussenzool verving door een Air unit die zorgt voor ongeëvenaarde demping direct onder de voet.

Het Flyknit bovenwerk vormt zich naar de voet voor een comfortabele, sokachtige pasvorm, terwijl de air pod zolen je het gevoel geven dat je op lucht loopt. Sneakerliefhebbers zijn gefascineerd door prestatieverbeterende demping, responsiviteit en een opvallende, futuristische esthetiek.

Air VaporMax Ontwerp

Met zijn unieke ontwerpelementen valt de Nike Air Vapormax op tussen de Air series. De zool bestaat volledig uit gesegmenteerde air pods, waardoor de traditionele schuimrubberen tussenzool wegvalt en je een directe luchtdemping ervaart. Dit ontwerp benadrukt de flexibiliteit en het reactievermogen terwijl het gewicht wordt verminderd. Flyknit technologie is gebruikt om het bovenwerk te maken, voor een lichtgewicht, nauwsluitend en ademend gevoel.

Daarnaast heeft de Vapormax een dynamisch vetersysteem voor een goede pasvorm. Het futuristische ontwerp benadrukt de baanbrekende technologische innovaties van Nike en is esthetisch aantrekkelijk.

Air VaporMax Iteraties

De Vapormax heeft zich ontwikkeld tot vele versies met unieke kenmerken. De klassieke VaporMax Flyknit heeft een lichtgewicht en ademend Flyknit bovenwerk met een revolutionaire Air dempende zool. De VaporMax 2020 en 2021 versies benadrukken duurzaamheid door hun constructie.

VaporMax Plus, VaporMax 95 en VaporMax 97 zijn hybriden met een VaporMax zool gecombineerd met een klassiek Air Max bovenwerk. Nike's innovatieve benadering van het combineren van prestaties met stijl blijft de VaporMax populair maken onder atleten en sneakerfans.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date