Skip to content
Upcoming

Valerio ontvangt Guillaume Philibert, founder van Filling Pieces, in een nieuwe ‘On Air’

17 december 2020 17:02
Valerio ontvangt Guillaume Philibert, founder van Filling Pieces, in een nieuwe ‘On Air’

Filling Pieces is al ruim 10 jaar een gevestigde naam in de Nederlandse mode- en sneakerwereld en blijft tot de dag van vandaag groeien met innovatieve sneakers en kleding. Wij van Sneakerjagers zijn dan ook maar al te blij dat we Guillaume Philibert, founder van Filling Pieces, mogen ontvangen in onze nieuwste (en laatste) aflevering van seizoen twee van Sneakerjagers ‘On Air’.

Filling Pieces

Guillaume wilde in 2009 een premium sneaker op de markt brengen voor een eerlijke prijs om zo het gat tussen streetwear en high fashion te dichten. De Low Top is sindsdien een symbool voor betaalbare en premium sneakers. Kenmerkend voor dit model was (en is nog steeds) de wat hogere tong van de sneaker. In de ruim 10 jaar dat Filling Pieces meedoet is het merk meer geworden dan die kenmerkende Low Top. Een van de nieuwere modellen die het merk recentelijk heeft uitgebracht is de Crease Runner. Deze valt vooral op door zijn bijzondere outsole die ‘wrapped’ is over het bovenwerk.

Naast sneakers is het Amsterdamse label naam aan het maken op het gebied van kleding en “andere” schoenen. Een aantal toffe items zijn toch wel de loafers, boots, hoodies en jassen. Kenmerkend aan deze items is echt dat je ziet dat Guillaume en Filling Pieces het gat tussen streetwear en high fashion aan het dichten zijn.

Filling Pieces
Filling Pieces

Responsibility & Culture

Sinds enige tijd is Filling Pieces bezig met sustainability. In 2019 starte ze dan ook het responsibility program op. Hiermee willen ze in de toekomst nog beter gaan zijn voor de omgeving. Ze hebben zelfs de plannen om een recycle progamma op te starten waar je jouw sneakers kan laten recyclen.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Filling Pieces en Guillaume Philibert? Check dan aflevering 13 van Sneakerjagers ‘On Air’ die te zien is vanaf vrijdag 18 december 2020 om 20:00 op YoutubeSpotify en Apple Podcasts. In seizoen 2 hebben we weer te gekke gasten uit de sneakerwereld die hun verhaal komen doen in onze podcast. Vergeet je daarom niet te abonneren! Check ons YouTube kanaal ook voor alle eerdere afleveringen uit seizoen één en twee van Sneakerjagers ‘On Air’.