Skip to content
Upcoming

Podcast Rewind – Daan Boom en Vijz Bespokes

19 mei 2021 20:00
Podcast Rewind – Daan Boom en Vijz Bespokes

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Vandaag bespreken wij de allereerste gasten Daan Boom en Sam van IJzendoorn (Vijz Bespokes).

Daan Boom

Presentator en programmamaker Daan Boom verteld in onze podcast over kledingkeuzes die hij vroeger maakte en hoe zijn kledingstijl is veranderd. Hij draagt zelf veel excentrieke kleding en sneakers en was daarom in 2018 ook verkozen tot best geklede man van Nederland. Op zijn Instagram plaatst hij regelmatig foto’s van zijn unieke kledingstijl.

Tijdens de opnames van Sneakerjagers On Air was Daan druk bezig met het schrijven van zijn cabaretvoorstelling waarmee hij door Nederland zou toeren. Daarnaast presenteerde hij ook het kinderprogramma ‘Betreden op Eigen Risico’.

Daan zit nog steeds niet stil, want tegenwoordig heeft hij weer een nieuwe carrière op het oog. In zijn YouTube serie ‘The Dean’ maakt hij een start aan zijn carrière als rapper. In de eerste aflevering zie je hoe Daan de hiphop-scene binnendringt en grote artiesten benaderd voor een collab. Hij werkt aan zijn eerste nummer over zijn grootste trots: zijn auto. Ondertussen staat dit nummer getiteld Dacia Logan online mét videoclip.

Sam van Ijzendoorn (Vijz Bespokes)

Sinds 2013 is Sam al bezig met het restaureren en customizen van sneakers. In onze podcast vertelde hij uitgebreid waar zijn passie voor sneakers vandaan komt en hoe hij te werk gaat. Hij gebruikt een nieuw paar van een bepaalde sneaker en haalt deze helemaal uit elkaar, om deze vervolgens te voorzien van een volledig nieuw design.

Op het moment van de podcast was hij bezig met een tof project voor het Belgische biermerk Vedett. Kort daarna heeft hij een samenwerking met McDonalds gehad, waarbij hij een Air Max 1 ontwierp in de stijl en kleuren van McDonalds.

Ondertussen maakt VIJZ nog steeds de meest unieke sneakerdesigns en heeft hij in 2020 zelfs een shoemaking class opgericht met VIJZ Studios. Dit is een 5-daagse cursus waarbij leerlingen intensief bezig zijn bij het ontwerpen en het maken van hun eigen sneakers. Tijdens de cursus kun je een keuze maken uit vier verschillende Nike modellen (Air Force 1, Air Jordan 2, SB Dunk Low en Air Max 1) waarmee je aan de slag kunt gaan. 

Uiteraard is de eerste aflevering van Sneakerjagers ‘On Air’  nog te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!