Skip to content
Events

Voices of Fashion: Edson Sabajo

19 juli 2021 16:00
Voices of Fashion: Edson Sabajo

De tentoonstelling Voices of Fashion is al een tijdje te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Deze expositie kan je bezoeken tot en met 15 augustus 2021. Voices of Fashion draait om Black Couture, schoonheid en verschillende stijlen.

Wij van Sneakerjagers doen ook mee aan de Voices of Fashion tentoonstelling en zijn in gesprek gegaan met prominente namen uit de Nederlandse sneaker wereld, waaronder Edson Sabajo.

Wie is Edson Sabajo?

Edson Sabajo is geboren en getogen in onze hoofdstad, Amsterdam. Hij is één van de twee oprichters van het streetwear merk Patta. Hij en de andere oprichter, Guillaume Schmidt, ontmoetten elkaar in platenwinkel Fat Beats. Edson was daar manager. In 2004 begonnen deze twee heren met Patta.

Patta begon als schoenenwinkel. Op hun planken stonden voornamelijk speciale edities uit het buitenland. Inmiddels is Patta een groot internationaal begrip geworden in de streetwear en sneaker wereld.

Als oprichter van Patta is Edson uiteraard helemaal dol op sneakers. Op de cover van Biz Markie’s Goin’ Off stond de rapper zelf afgebeeld in een trainingspak van Dapper Dan met Air Safari’s. Dit is één van de eerste schoenen met verschillende kleuren. Amsterdam was één van de eerste steden waar deze hiphopcultuur werd overgenomen en Sabajo zat er midden in. Nu checkt hij Instagram voor sneaker informatie, maar vroeger luisterde hij naar de Soulshow met Ferry Maat en De Wilde Wereld van de VPRO.

Edson’s favoriete sneaker is de Air Safari. Dit model brengt hem veel nostalgie. Van dit model heeft hij drie paartjes in de kast liggen.

Edson Sabajo
Image by David Dijkhoff

Patta Running Team

Naast de drukke baan van Edson is hij een fanatieke hardloper. In 2010 richtte hij het Patta Running Team op met allemaal jongens uit het nachtleven. Samen gingen ze trainen voor de Dam tot Damloop die zestien kilometer lang is. Na deze loop was zowel Edson als het hele team enthousiast en euforisch. In 2011 liepen ze de Halve van Egmond en sindsdien is het team niet meer te stoppen.

Ondertussen hebben ze al veel verschillende halve en hele marathons gelopen. Onlangs hebben ze de 48 Hours challenge van David Goggins gelopen. Dit is één van de zwaarste hardloop challenges die er bestaan. Je loopt om de vier uur vier mijl en dat achtenveertig uur lang. Ook ’s nachts moet je doorgaan om te zeggen dat je deze challenge hebt behaald.

Sneakerjagers on Air

In 2019 was Edson te gast bij onze sneaker podcast ‘Sneakerjagers On Air’. In deze podcast wordt er veel gepraat over sneakers. Bekijk de aflevering met Edson Sabajo en Boris van de Ven hieronder.

Tot en met zondag 15 augustus 2021 kan je de Voices of Fashion tentoonstelling bekijken en meer te weten komen over zowel Edson Sabajo als veel andere sneakerhelden in het Centraal Museum in Utrecht. De tickets kun je online kopen op de website van het Centraal Museum via de knop hieronder.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo mis je nooit een nieuwe release.