Skip to content
Newsfeed

Tyler, The Creator komt met een eigen Louis Vuitton collectie

22 februari 2024 18:22
Tyler, The Creator komt met een eigen Louis Vuitton collectie

Na Pharrell Williams’ succesvolle collectie tijdens de Paris Fashion Week afgelopen maand, maakt het Franse modehuis Louis Vuitton bekend dat rapper Tyler, The Creator zijn eigen collectie heeft ontworpen.

De artiest, bekend van nummers als ‘EARFQUAKE’, ‘See You Again’ en ‘NEW MAGIC WAND’ maakt komend voorjaar zijn debuut bij Louis Vuitton. De collectie is een perfecte vertaling Tylers kenmerkende stijl op de high-end designs van het Franse label.

Pharrell Williams & Tyler, The Creator

Sinds Pharrell Williams het stokje van de in 2021 overleden Virgil Abloh heeft overgenomen bij Louis Vuitton, lijkt de artiest en designer nog geen verkeerde stap gemaakt te hebben.

Zijn debuut runway tijdens de Paris Fashion Week in 2023 op de historische Pont Neuf brug ging de boeken in als een van de meest iconische runways in tijden.

Gasten als A$AP Rocky, Rihanna, Beyoncé, Jay-Z en Tyler, The Creator waren aanwezig. Ondanks dat Tyler, The Creator en Pharrell Williams niet vaak samengewerkt hebben aan muziekprojecten, op ‘Cash In Cash Out’ (2022) na, hebben beide artiesten in het verleden hun respect naar elkaars werk getoond. In 2023 liet Tyler weten dat ‘The Neptunes’, een rap duo bestaande uit Williams en Chad Hugo, zijn visie als artiest heeft gevormd.

Virgil Abloh Tyler, The Creator
Tyler, The Creator tijdens de LV Runway FW22 l Beeld Karl Hab

Tyler is naast een geliefde artiest ook een grote naam in de modewereld. In 2011 kwam de artiest met zijn eigen merk ‘GOLF WANG’, een streetwear label met kleurrijke designs en fleurige prints.

In het verleden heeft Tyler samengewerkt met Lacoste, Converse en Clarks. Daarnaast was hij te zien in de laatste runway van Virgil Abloh.

Tyler x Louis Vuitton

Tyler een eigen kledingcollectie geven is dan ook een logische stap voor Louis Vuitton. De collectie komt met kleurrijke cardigans, koffers, accessoires en footwear, bestaande uit loafers, boots en slides.

“My main focus was making things I would wear all the time,” vertelde Tyler in een statement. “I dress the same in a meeting as I do a performance or grocery store trip, so hand drawing the monogram felt like the perfect balance to me.”

Naast de diverse kledingstukken en schoenen, komt Tylers collectie ook met een schaakbord – zijn persoonlijk favoriete item uit de collectie. De verschenen beelden tonen het monogram dat op verschillende manieren terugkomt in de collectie; gedrukt in jeans en gestitched op cardigans en kleurrijk geplaatst op leer.

Tyler, The Creator’s Louis Vuitton Spring 2024 collectie verschijnt hoogstwaarschijnlijk in de komende maanden bij Louis Vuitton. Bekijk hieronder enkele beelden uit de verwachte collectie en houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates.

Tyler, The Creator Louis Vuitton
Tyler, The Creator Louis Vuitton
Tyler, The Creator Louis Vuitton