Skip to content
Upcoming

Store uitgelicht: Foot District

19 mei 2020 19:09
Store uitgelicht: Foot District

Met winkels in Barcelona en Madrid is Foot District een van de best bewaarde parels uit Spanje. Onlangs is de Nederlandse website van de sneakerwinkel online gegaan en wij van Sneakerjagers willen jullie daarom graag voorstellen aan Foot District.

In 2012 begonnen Co-founders Diego en Nacho Foot District vanuit León, een middelgrote stad ten noordwesten van Madrid. Nadat Diego terug kwam van een periode in Londen was hij geobsedeerd geraakt met de cultuur rondom sneakers. Door de ervaring van Diego en Nacho in de marketing was de keuze snel gemaakt; een online sneaker winkel. Na enige tijd met slechts de online aanwezigheid, realiseerde Diego en Nacho dat Foot District een fysieke ruimte nodig had die echt liet zien wie ze als merk waren. Daarom opende ze in 2017 dan ook de eerste fysieke winkel in Madrid.

Foot District Madrid

De winkel in Madrid is werkelijk waar prachtig. De winkel moet een echt ‘district’ voorstellen, het district van Foot District. De 300 kubussen stellen een stedelijk raster voor. Met de metalen bakstenen en gepolijste hekken in de winkel baan je een weg door het district van de store. Het pronkstuk van de winkel is ongetwijfeld de Jordan Room.

Foot District

De Jordan Room

Met een ode aan de Greatest of all Time, Michael Jordan, presenteert Foot District hier al haar Jordan sneakers op een ongekend unieke manier. Door een miniatuur op te tillen van één zullen er fragmenten van Jordan’s carrière getoond worden. Pak je bijvoorbeeld een Air Jordan 4? Dan zal je ongetwijfeld kippenvel krijgen van het moment dat Jordan met nog een paar seconden de bal ontvangt en met een jumper over Craig Ehlo de bal richting de hoop schoot. Het schot was goed, de Bulls wonnen, en de rest is geschiedenis.

Foot District

Naast dat de winkel een prachtige weerspiegeling is van het merk dient het ook als verzamelpunt voor de sneaker liefhebbers van Madrid en omstreken. Regelmatig worden er evenementen organiseert in de winkel of in de stad rondom sneakers. Ook het organiseren van raffles kan je aan Foot District over laten. De in-store raffles worden namelijk via een speciale slotmachine georganiseerd. Heb je drie dezelfde sneakers? Dan win je de raffle.

Foot District

Foot District Madrid
Calle de Valverde, 35
28004 Madrid

Foot District Barcelona

In 2018 opende Foot District haar tweede winkel. Dit keer verruilden ze de hoofdstad voor Barcelona om daar de meest recente winkel van Foot District te openen. Wat natuurlijk gelijk opvalt is dat de winkel in Barcelona totaal verschilt met de winkel in Madrid. De winkel is een mengeling van verleden en heden, en is gerenoveerd om historische elementen te behouden, zoals baksteen, grote bogen en witte marmeren vloeren. Gouden accenten op de muren en plafonds voegen een vleugje luxe toe.

Foot District

De Jordan Cube

Ook in Barcelona krijgen de Jordans hun welverdiende aandacht. Met de Jordan Cube, midden in de winkel, krijg je wederom een unieke kans om Jordan’s legendarische momenten her te beleven. Door een sneaker te plaatsen op de pilaar zal je afgesloten worden van de buitenwereld en zal de wereld van Michael Jordan je tegemoet komen.

Ook in het tijdperk van COVID-19 wordt er gebruikgemaakt van de Jordan Cube. Dit is namelijk een portaal naar een virtuele wereld waar sneaker shoppen gewoon kan zonder problemen. Check de video hieronder:

Foot District Barcelona
Carrer de la Lleona, 4
408002 Barcelona

Online

Ondanks dat de twee winkels prachtig zijn kan je ook het te gekke aanbod shoppen via de Nederlandse website van de Spaanse winkel. Hier verkopen ze de beste sneakers van alle top merken en hebben ze een exclusief aanbod aan streetwear. Denk bijvoorbeeld aan Aimé Leon Dore, Carhartt WIP, Stone Island en Chinatown Market. Check hieronder onze top 5 bestsellers!

Nike Blazer Mid'77

CZ0362-100 · Prijs vanaf €61,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 'White/Blue'

CD3613-100 · Prijs vanaf €151,-

Naar alle aanbieders

Human Made X adidas Superstar 'White/Black'

FY0728 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 1 DNA CH.1 Pack 'Huarache - Purple Punch'

AR3863-101 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

424 X adidas SC Premiere 'White'

FX6740 · Prijs vanaf €44,-

Naar alle aanbieders

Verzenden en betalen gaat uiteraard ook zonder gedoe. Zo kan je gewoon met iDEAL, Pay-Pall of Creditcard betalen en heb je jouw gewilde sneaker binnen 2-3 werkdagen op de mat liggen.

Benieuwd? Check het aanbod van Foot District online.