Skip to content
Upcoming

Sneakerjagers Review: Nike Adapt BB

27 februari 2019 13:56
Sneakerjagers Review: Nike Adapt BB

We kennen allemaal de Nike HyperAdapt 1.0, gelanceerd in 2016. De eerste sneaker die zichzelf kon strikken door een geavanceerd Adapt systeem in de sneaker zelf. Voor de volgende Adapt sneaker wilde Nike een bijzonder probleem oplossen onder de basketbalspelers. Wat hier uitkwam? De Nike Adapt BB, de eerste functionele performance zelfstrikkende basketbal sneaker.

Tijdens een basketbal game kunnen de voeten van basketballers bijna een halve maat groter worden. Dit zorgt ervoor dat de sneakers die ze dragen oncomfortabel worden en erg strak gaan zitten.

Nike wilde dit probleem oplossen door een sneaker te ontwikkelen die gemakkelijk en snel aangepast kan worden. Het resultaat hiervan was de nieuwe Nike Adapt BB. De sneakers maken gebruik van een geavanceerde Adapt technologie waarmee de sneakers via knoppen of via de Adapt app strakker of losser kunnen gaan zitten. Het nieuwe aan deze Adapt sneakers is de toevoeging van de app. Met de app kan men namelijk een persoonlijke pasvorm maken en programma’s instellen.

De upper van de Nike Adapt BB is gemaakt van een nieuw soort Flyknit. Dit materiaal zorgt ervoor dat de sneaker makkelijk kan uitzetten en is erg luchtig. De upper rust op een foam midsole die ervoor zorgt dat de voet rustig en comfortabel land, elke stap.

De details

Een ander leuk detail is het opladen van de sneakers. Bij de voormalige HyperAdapt 1.0 en 2.0 moesten de sneakers met een kabel opgeladen worden. Bij de Adapt BB gaat dat anders in zijn werken. Deze Adapt BB heeft een loadingpad waarmee de sneakers draadloos opgeladen kunnen worden. De loadingpad komt met een USB-C kabel, zodat hij nog sneller opgeladen kan worden.

Het laatste detail van de sneakers is de ingebouwde software waarmee firmware updates uitgevoerd kunnen worden. Nike is van plan om de sneakers verder te ontwikkelen en met deze software kan Nike alle sneakers updaten.

De sneakers zijn al een tijdje geleden gereleased en waren helaas direct uitverkocht, maar wees niet getreurd. Nike is namelijk van plan om de sneakers nog verder te ontwikkelen en ga er maar vanuit dat er nog meer colorways zullen komen. In de tussentijd kun je de Sneakerjagers Review van de Adapt BB hieronder checken!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.Adapt BB
Adapt BB
Adapt BB
Adapt BB
Adapt BB