Skip to content
Upcoming

Hoe werkt een sneaker raffle?

22 juni 2020 15:26
Hoe werkt een sneaker raffle?

We kennen het allemaal wel, er komt een sneaker uit die je graag wilt hebben, maar je kan niet zomaar naar de winkel gaan om deze sneaker te halen. Voor COVID-19 werden er vaak in-store raffles gehouden. Dit betekende dat je naar een winkel moest gaan en daar in de rij kon gaan staan en hopen dat je een paartje mocht kopen. Nu bijna alles online is gebeuren al deze raffle online, maar hoe werkt een sneaker raffle en hoe heb je de grootste kans om er eentje te winnen?

Wat zijn en hoe werkt een sneaker raffle?

Een raffle is wanneer een retailer klanten de mogelijkheid biedt om het recht te winnen van een bepaalde sneaker. Dit gebeurd meestal wanneer er minder oplagen en meer hype is dan een ‘normale’ release. Door een raffle krijgt iedereen dezelfde kans in het kopen van bijvoorbeeld Yeezy’s, Jordans of Nike. Wanneer de raffle is afgelopen krijg jij een berichtje van de retailer of dat jij wel of niet de sneaker mag kopen. Je betaald dus altijd!

Hoe doe je mee aan een raffle?

Er zijn verschillende online raffles. Je hebt raffles waarbij jij je inschrijft op de site, social media en apps.

Website Raffles

Website zoals Patta en END Clothing hebben altijd online een raffle open staan. Bij zo’n online website raffle geef je al jouw gegevens zoals naam, achternaam, e-mail, straat, postcode en de maat waarin jij de sneaker wilt ontvangen.

Social Media

Een Instagram raffle zien we laatst vaak gebeuren bij Nike SB Dunk Low releases. Bij zo’n Instagram raffle zet de desbetreffende retailer een raffle post online waarbij jij dan onder kan reageren met je maat en moet je meestal nog twee vrienden taggen.

Apps

Winkels zoals Sneakersnstuff en natuurlijk Nike hebben altijd hun raffles lopen via hun app. Wanneer je deze apps dan heb gedownload moet je een account maken waarbij je al jouw gegevens moet toevoegen. Wanneer je dan meedoet aan een raffle hoef je alleen nog maar jouw maat in te voeren en op het “DOE MEE” knopje te drukken.

Wat is de kans dat je een raffle wint?

De kansen dat jij een raffle wint ligt geheel aan de situatie, bijvoorbeeld aan hoeveel paar de retailer heeft en hoeveel vraag er is naar de sneaker, want hoe meer mensen er mee doen hoe minder de kans is. Vele mensen vragen zich ook af of dat je meer kans hebt als je al eens eerder wat hebt gekocht bij de winkel. Dit is in 99% niet het geval, de winnaars worden willekeurig uitgekozen.

Hoe maak ik meer kans om een raffle te winnen?

Natuurlijk is er niet altijd maar één winkel die de sneaker krijgt en dus verkoopt. Hierbij kan jij je dus bij zoveel mogelijk winkels inschrijven om zo veel mogelijk kans te hebben dat jij een win krijgt op de sneaker.

Hoe weet ik welke winkels er raffles hebben?

In onze releasekalender staan alle aankomende releases en zitten er elke maand ook wel veel hyped releases tussen. Wanneer jij een bepaalde sneaker klikt staan alle retailers die de sneaker verkopen rechts van de sneaker. Hierbij staat dan ook bij elke retailer de tekst “#RAFFLE” als deze retailer een raffle heeft open staan. Zo weet jij bij welke winkels jij je moet inschrijven.

Updated 05/07/2022

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date