Skip to content
Where to Cop

Shop de Aape by A Bathing Ape collectie bij de Bijenkorf

18 september 2021 15:00
Shop de Aape by A Bathing Ape collectie bij de Bijenkorf

Van de populaire BAPE camo vesten tot aan de Bapesta sneakers, het Japanse merk A Bathing Ape is haast niet te missen in de streetwear scène. Alhoewel het sublabel van A Bathing Ape al een tijdje verkrijgbaar is bij de Bijenkorf, vonden we het tijd om de Aape by A Bathing Ape collectie eens extra te belichten.

A Bathing Ape History

A Bathing Ape is een Japans kledingmerk en werd in 1993 opgericht door Tomaoki Nagao, ook wel bekend als Nigo. Voordat hij aan het merk begon, leende Nigo 4 miljoen Yen en een studio van een vriend. Hiermee richtte hij zijn eerste winkel op genaamd Nowhere.

A Bathing Ape collectie
De Nowhere store in Harajuku, Tokio. Image by Grailed.

Na het openen van de winkel besloot de ondernemer zijn eigen kledingmerk te starten. Deze gaf hij de naam ‘A Bathing Ape’ en werd vernoemd naar de klassieke film Planet of the Apes.

Naast de film draagt de naam ook een andere betekenis met zich mee. Volgens Nigo is de naam ‘Bape’ een afkorting voor A Bathing Ape in Lukewarm water. Hierbij verwijst de volledige naam van het merk naar de Japanse bad methode, waarbij er gebaden wordt in lauwwarm water.

In 2002 bracht A Bathing Ape de eerste Bapesta sneaker uit. Deze werd later één van de klassieke modellen van het merk. De schoen lijkt op de Nike Air Force 1, maar vervangt de Swoosh aan de zijkant met een het STA logo. Deze bestaat uit een bliksemschicht met daaraan een ster. Verder zit er op de tong een Bape tag en bevatten de veters een Bape lace lock.

Image by Grailed.

In 2010 werd het merk aan modeconglomeraat I.T uit Hong Kong verkocht nadat het bedrijf $22,5 miljoen aan schulden had opgelopen. Voor een bedrag van $2,5 miljoen trad Nigo af als CEO, maar bleef daarna nog drie jaar lang werkzaam in het bedrijf voordat hij in 2013 vertrok.

De AAPE by A Bathing Ape collectie

Naast A Bathing Ape werd ook AAPE opgericht, dit is een sub-label van het merk. AAPE werd eerst ontworpen voor de dames, maar werd uiteindelijk onder A Bathing Ape een apart merk en ontving later ook zijn eigen logo. Inmiddels is het merk nu ook verkrijgbaar voor heren en kinderen.

De nieuwe collectie bij de Bijenkorf zit vol met toffe kledingstukken in verschillende kleuren en designs. Zo hebben wij een aantal van deze kledingstukken van de website van de Bijenkorf afgeplukt om de collectie eens goed te kunnen bekijken.

Wil je liever zelf door de hele Aape by A Bathing Ape collectie heen scrollen? Klik dan op de knop hieronder.

AAPE T-SHIRT LOGO MET BACKPRINT

Aape t-shirt logo met backprint
Aape T-shirt met backprint in het paars
Aape T-Shirt logo met Backprint

Om te beginnen heeft de collectie een aantal stijlvolle T-shirts met toffe printjes. Bij deze shirtjes vind je de printjes niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant. Ten slotte heeft het T-shirt een oversized fit met een AAPE tag op de rechtermouw.

Deze twee T-shirts zijn verkrijgbaar op de website van de Bijenkorf. Lijken deze T-shirts wat voor jou? Klik dan op de afbeeldingen om de shirtjes meteen te bestellen.

A Bathing Ape collectie
Aape T-shirt met backprint in het wit
A Bathing Ape collectie

AAPE T-SHIRT MET FRONT PRINT

Verder heeft de collectie van A Bating Ape ook een aantal T-shirts met een printje alleen aan de voorkant. Deze shirtjes nemen allemaal een ander design mee, van het apenhoofd in legerprint tot aan de A Bathing Ape embleem. Verder zijn ook deze shirtjes oversized en is er een AAPE tag op de rechtermouw te vinden.

Deze T-shirts zijn verkrijgbaar op de website van de Bijenkorf. Klik op de afbeeldingen om de shirtjes te bestellen.

Aape T-shirt met front print
Aape T-shirt met logoprint in het zwart
A Bathing Ape collectie
Aape T-shirt met logoprint in het wit

AAPE SHORTS

Naast de shirtjes zijn er ook een paar korte broeken in de collectie te vinden. Over de broeken heen zijn verschillende brandingen van het AAPE merk te vinden en kunnen deze prima gecombineerd worden met een paar stijlvolle sneakers.

De korte broeken zijn verkrijgbaar op de website van de Bijenkorf. Zie je jezelf al rondlopen in deze broeken? Twijfel dan niet langer en klik op de afbeeldingen hieronder om de broeken meteen te bestellen.

Aape Shorts
Aape straight fit korte cargobroek met logoprint.
A Bathing Ape collectie
Aape straight fit korte cargobroek met logoborduring.

Tot zover de Aape By A Bathing Ape collectie bij de Bijenkorf. Vergeet ons niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter en download de Sneakerjagers app. Zo blijf jij altijd up-to-date met de laatste sneaker nieuws en mis jij nooit meer een release.