Skip to content
Sustainability

Ontdek het verhaal achter Palladium in een nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure

14 oktober 2020 22:35
Ontdek het verhaal achter Palladium in een nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure

In de tweede aflevering van Sneakerjagers Pure ontvangt onze host, Liesbeth Eikenaar, naast Jelle Mul van Patagonia ook Patrick Bredemeijer, Global Concept to Consumer Director, bij Palladium. In aflevering twee vertelt Patrick over het merk dat al meer dan 70 jaar een prominente duurzame rol speelt in de schoenenwereld en dat ook in de toekomst blijft doen!

Palladium

Het franse schoenenmerk Palladium kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot net na de Tweede Wereldoorlog. Soldaten vanuit de hele wereld kwamen samen bij de French Foreign Legion om hun moed te testen door middel van modder, zand en stof. Hun motto? “Legio patria nostra”-“Het legioen is ons land.”. Hun schoen? Palladium beantwoordde de vraag naar een schoen die net zo stoer was als zijn leden, en creëerde de Palladium Pampa Boot in 1947 en later de Pallabrousse in 1949. Ze waren comfortabel, ze waren duurzaam, en ze maakten geschiedenis als onderdeel van het uniform voor een van ’s werelds meest legendarische krachten.

Ook de decennia erna hadden de Palladium schoenen een prominente rol in het straatbeeld. In de jaren 60 werd het merk gedragen door demonstrerende jongeren in Frankrijk en konden door hun Palladium schoenen van de Franse politie ontsnappen. In de jaren 80 door homosexuele in New York die zich niet langen wilde verstoppen. En in de jaren 90 gedragen door de Punk rock, grunge, en elektronische raves. Dit kwam vooral door de duurzaamheid, en militaire uitstraling van de sneaker.

De jaren 90 van de vorige eeuw was ook het moment dat Palladium hun eerste organic schoen op de markt bracht. De schoenen van Palladium waren natuurlijk al erg duurzaam door het goede materiaal, maar nu werd de schoen ook gemaakt van ecologisch materiaal.

Aflevering 2

In de nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure verteld Patrick Bredemeijer over wat het legendarische schoenenmerk allemaal doet aan sustainability.D e nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure kun je NU bekijken op het YouTube kanaal van Sneakerjagers of beluisteren op Spotify. Wil je niets missen van deze podcast? Abonneer dan op het Sneakerjagers YouTube kanaal!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date