Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik SB Dunks?

26 maart 2023 20:11
Hoe style ik SB Dunks?

Nike SB Dunks zijn tegenwoordig enorm populair en releases zijn binnen enkele minuten uitverkocht. Heb je onlangs toch een paartje weten te scoren en wil je nu graag weten hoe je deze het beste kunt stylen? Dan ben je bij Sneakerjagers op het juiste adres! Lees snel verder om te ontdekken hoe je de SB Dunks het beste kunt stylen.

Nike SB Dunks

Eerste SB Dunk releases
Reese Forbes, Richard Mulder, Gino Lannucci en Danny Supa SB Dunk

In 2002 bracht Nike hun eerste SB Dunk uit. Gezien de populariteit van vandaag, kun je je bijna niet voorstellen dat deze in die tijd helemaal niet toegelaten werden door de skate community. Skaters vonden namelijk dat een grote onderneming als Nike helemaal niet paste binnen de underground culture.

Toen Nike Sandy Bodecker aanstelde als hoofd van Nike Skateboarding kwam hier al snel verandering in. Verschillende collabs met onder andere leden van het Nike skateteam, Jeff Staple en Supreme zorgde voor ongekende populariteit.

Toch raakte de SB Dunk daarna voor een tijdje in vergetelheid. Het was over met uitverkochte releases en je kon de schoenen gemakkelijk in de winkels scoren. Door weer samenwerkingen aan te gaan, bijvoorbeeld met Off-White, Parra en Grateful Dead, wist Nike de populariteit opnieuw naar een hoogtepunt te brengen.

SB Dunk outfit
43einhalb
SB Dunk

Zoals hierboven te zien hebben de SB Dunks een wat ruiger en breder uiterlijk. Daarom kun je de schoenen het beste stylen met een relaxte, skateboard stijl. Dit doe je door een outfit te creëren met baggy jeans, graphic T-shirts, hoodies, jackets en accessoires!

Baggy jeans

Door de comfort en duurzaamheid zijn baggy jeans zijn al jaren enorm populair onder de skateboarders. En nog steeds zijn baggy jeans de perfecte keuze om de skatestijl te creëren!

Levi’s 578™ BAGGY JEANS

Levi's 578™ BAGGY JEANS voorkant
Levi’s
Levi's 578™ BAGGY JEANS achterkant

Met deze 578™ baggy jeans van Levi’s reis je terug naar de gewaagde stijlen van de jaren 90. De naam geeft al aan dat deze casual jeans losjes en extra baggy zijn tot aan het beeneinde. Hierdoor heeft de broek de perfecte uitstraling en is het geschikt voor elke dag!

Tommy Jeans Aiden Baggy Jean Denim Medium

Tommy Jeans Aiden Baggy Jean Denim Medium voorkant
Freshcotton
Tommy Jeans Aiden Baggy Jean Denim Medium achterkant

Je outfit is altijd on-point met deze Brandon Pant Blue baggy jeans van Tommy Jeans! De baggy jeans zijn van denim zonder stretch met subtiele distressing langs de rand van de zakken. Verder vind je een Tommy Jeans-badge op de tailleband en een vlagpatch op de coin pocket en achterzak.

Carhartt WIP Brandon Pant Blue

Carhartt WIP Brandon Pant Blue voorkant
Freshcotton
Carhartt WIP Brandon Pant Blue achterkant

De Carhartt WIP Brandon Pant is gemaakt van 100% katoen en heeft een straight fit. De losse, rechte pasvorm beschikt verder over een laag kruis van Smith-denim. Het design wordt afgemaakt door een inzetstuk op de achterzijde, meerdere zakken en een geweven vierkant label.

Graphic T-shirts

Grafische T-shirts zijn een belangrijk onderdeel van de relaxte stijl en de perfecte manier om de look te rocken. Kies bij het shoppen voor losse, oversized ontwerpen met een merknaam, afbeelding, slogan of logo. Kies daarnaast voor een ronde hals. Dit zorgt namelijk voor een authentieke stijl. Bovendien zijn T-shirts gemakkelijk in laagjes te dragen. Hierdoor zijn ze ideaal om het hele jaar door te dragen.

Obey Donkey T-shirt Off Black

Man draagt Obey Donkey T-shirt Off Black
Freshcotton
Man draagt Obey Donkey T-shirt Off Black

Het eerste T-shirt van deze serie is de Obey Donkey T-shirt. Op het T-shirt vind je op de achter- en voorkant graphic prints. De opvallende print is ideaal om je outfit uitdagender te maken. Verder is het T-shirt gemaakt van 100% katoen en heeft het korte mouwen en een boxy fit.

Patagonia P-6 Logo Responsibili-Tee

Patagonia P-6 Logo Responsibili-Tee voorkant
Asphaltgold
Patagonia P-6 Logo Responsibili-Tee achterkant

Als we het hebben over een klassieker, dan hebben we het natuurlijk over het Patagonia P-6 Logo Responsibili T-shirt! Op het salvia green kleurige T-shirt vinden we de iconische afbeelding van Patagonia. Met het kopen van dit T-shirt steun je Patagonia bovendien met hun missie om de planeet te redden. Bij de productie is namelijk gebruik gemaakt van stofresten en gerecyclede flessen.

Dickies Icon Logo Short Sleeve Tee

Man draagt Dickies Icon Logo Short Sleeve Tee
Footshop
Dickies Icon Logo Short Sleeve Tee achterkant

Een andere klassieker is het werkkledingmerk Dickies. Waar het merk oorspronkelijk kleding produceerde voor boerderijen en ranches, is het ondertussen volledig geïntegreerd in de streetwear cultuur. Het Icon Logo Short Sleeve T-shirt is enorm comfortabel, super zacht en ademend om je koel te houden. Natuurlijk vinden we het iconische Dickies logo op de borst van het shirt.

Hoodies

Wil je graag niet over-the-top gaan? Dan zijn hoodies een uitstekende keuze! Hoodies kunnen namelijk worden gecombineerd met verschillende broeken. Denk aan jeans, chino’s, cargo broeken en zelfs shorts. Ook zijn ze ideaal om te dragen boven je T-shirt en onder je jacket. Door de praktische en comfortabele fit zijn ze bovendien geschikt voor casual gelegenheden!

Daily Paper Nirway Hoodie

Man draagt Daily Paper Nirway Hoodie
FOOTSHOP
Daily Paper Nirway Hoodie achterkant

Tegenwoordig kun je niet meer om Daily Paper heen. Het in Amsterdam opgerichte modemerk is namelijk een van Europa’s snelstgroeiende modemerken van dit moment. En dat snappen wij goed! Net zoals deze hoodie, omvat de collectie van Daily Paper tijdloze designs van T-shirts, sweatshirts, broeken, jackets en meer.

Op deze Daily paper Nirway hoodie vinden we het iconische Daily Paper logo terug op de voorkant. Daarnaast is de capuchon verstelbaar met de trekkoord en kun je je handen en spullen kwijt in de centrale zak met dubbele zijopening. Verder heeft het lange mouwen met afgezakte schouders en een losse pasvorm.

Obey Og Type Extra Hoodie Dark Cedar

Man draagt Obey Og Type Extra Hoodie Dark Cedar
Freshcotton
Obey Og Type Extra Hoodie Dark Cedar achterkant

De Obey Og Type Extra Hoodie Dark Cedar is gemaakt van zacht, zwaar katoenen fleece en is verkrijgbaar in de kleur groen. Deze hoodie van Obey omvat een geborduurd logo op de borst, een buidelzak aan de voorkant en elastische cuffs en een elastische tailleband voor extra comfort. Het is gemaakt van 70% katoen en 30% polyester en heeft een normale fit.

HUF Bookend Hoodie Chocolate

Man draagt HUF Bookend Hoodie Chocolate
Freshcotton
HUF Bookend Hoodie Chocolate achterkant

Op zoek naar een relaxte look? Dan zit je goed met deze hoodie van HUF! De HUF Bookend Hoodie Chocolate is gemaakt van uiterst zachte fleece en heeft een relaxte pasvorm. Verder is HUF gericht op het combineren van streetwear, schoenen en skateboarden en de voortdurend vooruitgaande en evoluerende skatecultuur te integreren in hun ontwerpen en uitdrukkingen. Zo vinden we bijvoorbeeld het originele HUF-artwork terug. Op de borst vind je dan ook graphics geïnspireerd op de typografie uit de jaren 70 en het stadsleven.

Jackets

Jackets zijn de perfecte toevoeging aan jouw relaxte, skate outfit. Je kunt ze namelijk perfect combineren met een T-shirt of hoodie. Een jacket is daarnaast ideaal om te dragen, zowel in de zomer als in de herfst!

Carhartt WIP Detroit Jacket

Man draagt Carhartt WIP Detroit Jacket
BSTN
Carhartt WIP Detroit Jacket met Carhartt branding

Een echte klassieker uit de Carthartt WIP-collectie is de Detroit Jacket! Het is gemaakt van duurzaam 340 grams Dearborn canvas met een ademende mesh voering. Het Dearborn Canvas heeft een ‘verouderde’ behandeling gekregen, waardoor het een licht gedragen afwerking heeft. De jacket heeft verder driedubbele stiksels en een corduroy kraag, gecombineerd met gouden ritsen op de voorkant en borstzak. De finishing touch van het ontwerp is de Carthartt WIP branding dat zichtbaar is in een vierkant label op de borst.

Daily Paper Cargo Coach Jacket

Man draagt Daily Paper Cargo Coach Jacket
BSTN
Daily Paper Cargo Coach Jacket met Daily Paper logo

Veel van ons zullen de klassieke cargo pants van Daily Paper wel kennen. Daarbij hebben ze nu ook de bijpassende Daily Paper Cargo Coach Jacket gemaakt! De zwarte jacket is gemaakt van fijn, zacht katoen, heeft een koordsluiting aan de onderkant en bevat vier zakken aan de voorkant om al je accessoires in op te bergen. Je kunt de jas sluiting door de drukknoop sluiting. Het Daily Paper logo op de linkerborst maakt het item helemaal compleet.

Obey Monte Cord Shirt Jacket Sepia

Man draagt Obey Monte Cord Shirt Jacket Sepia
FRESHCOTTON
Obey Monte Cord Shirt Jacket Sepia achterkant

De laatste uit het rijtje jackets is de Obey Monte Cord Shirt Jacket Sepia in het bruin. Deze jas is voorzien van Obey branding op het label en heeft verstelbare cuffs zodat hij altijd de perfecte pasvorm heeft. Verder is de jacket gemaakt van 100% katoen en heeft het een normale fit. Ook beschik je over twee borstzakken voor al je spullen. Het ontwerp wordt afgemaakt door een gevouwen kraag en een knoopsluiting.

Accessories

Voor een iconische look mogen hoge sokken en een logopet zeker niet ontbreken. Ook kun je de jaren 90 herleven met bijvoorbeeld een bucket hat. Het zijn vrij eenvoudige accessoires, maar kunnen net de finishing touch zijn van je outfit!

Nike Heritage86 Futura Washed Cap

Nike Heritage86 Futura Washed Cap voorkant
BSTN
Nike Heritage86 Futura Washed Cap achterkant

Het klassieke 6 vlakken design vinden we terug op de Nike Heritage86 Futura Washed Cap. Deze pet biedt comfort met zijn zachte stoffen en ventilatie door de geborduurde oogjes. Verder heeft de cap een standaard pasvorm voor een relaxed, comfortabel gevoel. Met de verstelbare sluiting creëer je daarnaast een aangename, persoonlijk pasvorm. De pet is in vele kleuren beschikbaar, waaronder de Midnight Navy/White colorway. Het design wordt afgemaakt door een geborduurd Nike logo op de voorkant.

Carhartt Script Bucket Hat

Carhartt Script Bucket Hat
43einhalb

Op zoek naar de perfecte accessoire voor jouw lente/zomer kledingkast? Denk dan aan de Carhartt Script Bucket Hat! De wide brim van de bucket hat biedt bescherming tegen de zon en tegelijkertijd zorgen de metalen eyelets voor ventilerend comfort tijdens hoge temperaturen. Het ontwerp wordt afgemaakt met een typische Carhartt WIP fashion look. Je vindt namelijk een Carhartt script branding op de voorkant van de bucket hat.

Nike Everyday Lightweight Socks

Nike Everyday Lightweight Socks voorkant
Nike
Nike Everyday Lightweight Socks achterkant

Welke sokken draag je in je schoenen? Een vraag die eigenlijk altijd beantwoord wordt door persoonlijke smaak. Toch hebben wij wel een lichte voorkeur als het gaat om sneakers. Wij zien hierin namelijk graag (hoge) Nike Everyday Lightweight Socks! Hoge witte sokken geven namelijk net die extra streetwear touch aan jouw outfit. Maar door de zweetafvoerende technologie zitten ze ook gewoon super comfortabel en houdt het je voeten droog!

We hopen je hiermee voldoende outfit tips en inspiratie te hebben gegeven. Wil je graag meer style tips ontvangen voor andere sneakers? Dat kan! Check snel onze Staff Picks op onze nieuwspagina voor allerlei toffe outfits! Blijf daarnaast op de hoogte van alle komende sneaker releases met onze releasekalender.