Skip to content
Newsfeed

Het Nike SB Dunk Low ‘City of Love Pack’ dropt binnenkort

28 februari 2024 07:41
Het Nike SB Dunk Low ‘City of Love Pack’ dropt binnenkort

Het welbekende SB Dunk Low silhouet krijgt er twee colorways bij in het ‘City of Love’ pack: de ‘Coconut Milk’ en ‘Burgundy Crush’. Beide colorways hebben een romantische colorway en doen denken aan de voorgaande Valentijnsdag releases van Nike. Het pack dropt op 29 februari 2024 bij diverse retailers.

‘City of Love’ pack

De Nike SB Dunk Low is een populair model bij velen. Het silhouet debuteerde in 2002 en was speciaal ontworpen voor skaters. De dikke tong in combinatie met het lage model maakte het de perfecte schoen voor op de skatebaan. Nu, ruim twintig jaar na zijn release, is de SB Dunk Low nog altijd een geliefd model (zo ook bij niet skaters).

Dit brengt ons dan ook bij de volgende release: het Nike SB Dunk Low ‘City of Love’ pack, bestaande uit twee colorways. De ‘Coconut Milk’ heeft een ingetogen colorway. Het bovenwerk combineert de materialen satijn, leer en suède in beigetinten. De kleur rood verschijnt op de middenzool.

Het tweede paar uit het pack is de ‘Burgundy Crush’, een sneaker met een wat opvallendere colorway. Het paar kleurt van top tot teen dieprood, en gebruikt dezelfde materialen, maar vervangt het satijn van de ‘Coconut Milk’ met stevig suède. Klassieke Nike brandings verschijnen op de tong, hiel en op het middenpaneel.

Het ‘City of Love’ pack hint naar de Franse hoofdstat Parijs, ook wel de stad van de liefde genoemd. De minimalistische looks en details van de sneakers halen inspiratie uit de renaissance kunsttechnieken. Het contrast tussen de robuuste uitstraling van de upper tegenover de schilderachtige illustraties op de binnenzolen is een knipoog naar de dualiteit die het skateboarden voortstuwt.

Het Nike SB Dunk Low ‘City of Love’ pack dropt op 29 februari 2024 om stipt 09:00 uur. Bekijk de officiële beelden van de sneaker hieronder en mis de release niet. Voor meer Nike releases, download de Nike SNKRS app via de knop hieronder.