Skip to content
Brand

Gary Aspden onthult de adidas SPZL Pre-Spring 2024 collectie

3 april 2024 11:50
Gary Aspden onthult de adidas SPZL Pre-Spring 2024 collectie

Elk seizoen brengt ontwerper Gary Aspden een nieuwe adidas SPZL-collectie uit, geïnspireerd door de rijke geschiedenis van adidas. Ter ere van het 10-jarig bestaan van SPZL komt hij op 4 april 2024 met een Pre-Spring collectie. Voor de onthulling schittert acteur en rapper Ashley Walters, bekend om zijn rol als ‘Dushane’ in de serie Top Boy, als het gezicht van de campagne. De campagne toont een divers aanbod aan kleding en sneakers, dat allemaal te koop zal zijn bij adidas en geselecteerde winkels.

Ashley zegt over de samenwerking: ‘It was such an honour to be a part of this campaign. adidas is a brand that I have always aligned with throughout my career, and the Spezial range has only reinforced my love. 10 years of greatness, inclusivity, and connection with culture. Here’s to many more.

SPZL Footwear

Net als in voorgaande seizoenen zal de Pre-Spring collectie van adidas SPZL ook dit keer verschillende kledingstukken en sneakers omvatten. Er worden zeven nieuwe ontwerpen geïntroduceerd voor kenmerkende silhouetten. Als eerste droppen er twee nieuwe colorways voor de adidas Gazelle SPZL, de ene komt in een crème en wit kleurstelling met glinsterende gouden accenten, de andere kleurt volledig zwart.

Twee silhouetten uit het archief hebben een opfrisbeurt gekregen, waarbij de adidas Handball omgetoverd is tot een ‘Pro’ variant. De basis van het silhouet blijft behouden, wel zijn er suède overlays aan het ontwerp toegevoegd. Daarnaast maakt ook de Wensley SPZL een comeback na zijn laatste verschijning in 2017, nog steeds met het kenmerkende pluizig suède op de mudguard en hiel.

Naast de bekende silhouetten komen er ook twee nieuwe modellen uit. De adidas Moston Super haalt zijn inspiratie uit de jaren ’70 van de Three Stripes. Daarnaast is de Whitworth SPZL geïnspireerd door de Quesence, Trezoid en Clipper.

Last but not least, de adidas adilette SPZL, die eerder verscheen in een witte en marineblauwe kleurstelling. Voor deze collectie zal het silhouet gaan droppen in het zwart.

adidas adilette SPZL

SPZL Apparel

Naast footwear zal er ook weer apparel gaan droppen, de ster van de collectie is de iconische Todmorden Smock jas. De jas dropte voor het eerst in de lente/zomer van 2021 en was direct uitverkocht. Voor de Pre-Spring collectie zal de jas in twee nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn: navy en wit.

Todmorden Smock jas

Daarnaast zullen er nog twee andere lichtgewicht jassen gaan releasen die ideaal zijn voor het voorjaar – de Trentham en de Wingrove. De collectie komt ook met een matchende Angelzarke trainingsjas en broek. Als laatste wordt de kledinglijn afgerond met de Rossendale Short, een poloshirt en het Lytham T-shirt.

Maak de look compleet met accessoires als de Brinscall tas en een Mod Trefoil-pet.

Where to cop?

De Pre-Spring collectie van adidas SPZL wordt gelanceerd op 4 april 2024 om 10:00 uur bij adidas. Ook is de collectie verkrijgbaar bij verschillende retailers. Welke dat zijn, vind je hier.

Benieuwd naar meer SPZL sneakers? Klik dan op de button!