Skip to content
Newsfeed

Dit zijn alle onthulde adidas x Fear of God Athletics sneakers

27 mei 2023 12:00
Dit zijn alle onthulde adidas x Fear of God Athletics sneakers

Na de allereerste modeshow van Fear of God in de Hollywood Bowl in Los Angeles, blijft oprichter Jerry Lorenzo ons in spanning houden over wat er te wachten staat voor zijn adidas x Fear of God Athletics collectie.

Voor wie nog niet bekend is met FOG Athletics, het is een sportkledinglijn dat onder leiding staat van Fear of God en adidas. Verder is de collectie al meer dan twee jaar in de maak. Reden dus voor uitgebreide belangstelling voor de komende lancering.

adidas x Fear of God Athletics

Tot nu zijn foto’s van zowel enkele lifestyle- als basketbalschoenen verschenen. Ook is er een foto van een Athleticette (adidas Adilette x FOG Athletics) en een dames footwear in een athletics sweats uitvoering verschenen. Daarnaast lijkt het erop dat vele onthulde sneakers nog sneakers zijn die een of twee samples weg zijn van het definitieve silhouet.

Komende veranderingen zullen echter meestal binnen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een meer veilige lockdown, vetersluiting systeem en hiel- en enkelondersteuning. Daarnaast worden misschien nog minimale veranderingen aan de buitenzool toegepast.

Van de lifestyle sneakers zien we dat het high-top silhouet geïnspireerd lijkt te zijn op de adidas Attitude Hi. Een vernieuwing hierbij is de grove bewerking die gebruikelijk is in het schoenenaanbod van Fear of God. Daarnaast is hier ook een low-top silhouet van verschenen.

Een ander lifestyle model kon je onlangs spotten in Jerry Lorenzo’s Instagram Story. Dit silhouet heeft veel overeenkomsten met de adidas LA Trainer. Daarnaast is de sneaker voorzien van een tonale kleurtint en heeft het een op nylon gebaseerd bovenwerk en suède overlays. Verder zien we Fear of God branding op de hiel van de tussenzool verschijnen, terwijl daaronder een golfachtige buitenzool zichtbaar is.

Een van de basketbalschoenen, ofwel de ‘performance-based’ sneakers, heeft een mid-cut mesh bovenwerk met Three Stripes overlays aan de zijkanten. Ook heeft het een versterkte neus, een ‘schijnkraag’ en is de demping in de tussenzool verstopt achter een doorschijnend omhulsel. Tot nu toe is de schoen gespot in een wit-grijs en zwart-sail uitvoering.

De releasedatum van de adidas x Fear of God Athletics is op dit moment nog onbekend. Bekijk alvast hieronder de onthulde sneakers uit de collectie en houd onze nieuwspagina in de gaten voor updates!

Fear of God x adidas basketbalschoen
Fear of God x adidas basketbalschoen
Fear of God x adidas basketbalschoen
Fear of God x adidas low-top sneaker
Fear of God x adidas high-top sneaker
Fear of God x adidas high-top sneaker
Fear of God x adidas low-top sneaker
Verified athletics sweats x collection 8 women’s footwear
Fear of God x adidas athleticette