Skip to content
Staff Picks

Een top 10 retro running sneakers

20 november 2022 13:45
Een top 10 retro running sneakers

Retro running sneakers zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zo werden ze eerst bekend als de ‘dad sneaker’, maar al gauw veranderde dat toen veel meer mensen een paar ruige schoenen aan de voeten hadden. Merken als New Balance, Nike, Reebok en Asics brengen steeds vaker oude silhouetten terug in een nieuw jasje. In dit overzicht bekijken we onze top tien retro running sneakers. Wat is jouw favoriete retro sneaker?

Top 10 Retro Running Sneakers

1. Nike Air Max 97 ‘Silver Bullet’ | DM0028-002

We trappen het overzicht af met de Nike Air Max 97 ‘Silver Bullet’. In 2017 kreeg de sneaker voor het laatst een restock. Vijfentwintig jaar na de officiële releasedatum is het opvallende model in 2022 weer verkrijgbaar.

Prijs: vanaf €180,-

Nike Air Max 97 'Silver Bullet'

2. New Balance 530 | MR530SYB

De New Balance 530 heeft een ruig bovenwerk. De upper van dit model is gemaakt van leer. Bijna het gehele bovenwerk van dit paartje is in het wit. Een zwarte tint zorgt ervoor dat de accenten en New Balance branding goed opvalt.

Prijs: vanaf €109,-

Retro running Sneakers

3. Asics GEL-Nimbus 9 | 1201A584-020

De Asics GEL-Nimbus 9 is niet alleen comfortabel, maar ook stijlvol. Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van diverse materialen, waaronder mesh en suède. Dit paar is bedekt in verschillende grijze tinten.

Prijs: vanaf €159,-

Asics GEL-Nimbus 9

4. adidas Response Cl CREAM | GY2014

De adidas Response Cl Cream heeft een sportief uiterlijk. De sneaker heeft een bovenwerk gemaakt van mesh, corduroy en leer. Door het gebruik van wit en lichte tinten krijgt de sneaker een soort vintage uitstraling.

Prijs: vanaf €120,-

retro running sneakers

5. Nike Air Max 95 Anatomy Of Air ‘Spine’ | DZ4710-200

De Nike Air Max 95 Anatomy Of Air ‘Spine’ is op 31 oktober uitgekomen. Het model is een goed herfstpaartje. Zo is het bovenwerk bedekt in bruine en donkerrode tinten en is de zool ook donkerbruin. Dit WMNS paartje is momenteel bij Asphaltgold in de sale.

Prijs: vanaf €169,-

Nike Air Max 95 Anatomy Of Air 'Spine'

6. New Balance 2002R | M2002RHR

De New Balance 2002R is door het ‘Protection Pack’ razend populair geworden. Het model heeft verschillende nieuwe colorways gekregen, zoals deze hieronder. De upper is gemaakt met mesh en suède en is bedekt in crème en donkerblauwe tinten.

Prijs: vanaf €139,-

retro running sneakers

7. Reebok Classic Leather | HP3185

Reebok’s iconische Classic Leather heeft een vintage uitstraling. Het bovenwerk is gemaakt van leer in het wit met groene accenten. De overlays zijn van suède in een lichtgrijze tint. De overige Reebok branding is ook in het groen.

Prijs: vanaf €89,-

Reebok Classic Leather

8. adidas Orketro | GY2339

De adidas Orketro heeft een retro- en futuristische uitstraling tegelijkertijd. Het bovenwerk is helemaal in het zwart, maar de overlays geven er een unieke vorm aan. Over de voorvoet lopen de drie herkenbare adidas strepen.

Prijs: vanaf €140,-

retro running sneakers

9. adidas TRX Vintage | GX4580

De adidas TRX Vintage heeft een ‘vintage’ uitstraling, zoals de naam van het model al verklapt. Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt met nylon en een soort suède in bruine tinten. Het logo op de tong is wat groter en refereert naar de beginjaren van het Duitse sportmerk.

Prijs: vanaf €99,-

adidas TRX Vintage

10. New Balance 990v3 ‘Tan’ | M990TO3

We sluiten het overzicht met onze top tien retro running sneakers af met de New Balance 990v3 ‘Tan’. Het silhouet is erg herkenbaar en wellicht één van de populairste modellen van het merk. Op het bovenwerk wordt gebruik gemaakt van een lichte tint in combinatie met groen en navy.

Prijs: vanaf €229,-

retro running sneakers