Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Reebok Club C 85 FAQ

16 januari 2023 08:27
De ultieme Reebok Club C 85 FAQ

De Reebok Club C 85 is momenteel een van de populairste silhouetten van Reebok. De sneaker debuteerde in 1985 en is sindsdien een klassieker op de sneakermarkt. Hier vertellen we je alles wat je moet weten over het model. Welkom bij de ultieme Reebok Club C 85 FAQ!

De geschiedenis van de Reebok Club C 85

Zoals in het begin al werd verteld, begint de geschiedenis van Reebok in 1985. In dit jaar werd het familiebedrijf ‘J.W. Foster and Son’ opgericht in Bolton (GB). Eind jaren ’80 kwam het merk met de Reebok Club C 85, een silhouet dat meteen al een groot succes was.

In 1993 markeerde het merk nog een mijlpaal in de geschiedenis van het silhouet. Nadat de Club C halverwege het jaar voor het eerst ook in damesmaten verscheen, introduceerde Reebok de Club C in hun Classics categorie. Dit maakte de weg vrij voor de sneaker van de baan naar de straten, catwalks en skateparken.

De Reebok Club C verdween begin jaren 2000 van het toneel, maar maakte een comeback in 2015. Inmiddels heeft het silhouet een cultstatus bereikt en is het niet meer weg te denken uit de sneaker community.

Beeld 43einhalb

Wat maakt de Reebok Club C zo speciaal?

De sneaker is al meer dan 30 jaar een echte klassieker. Wij zijn ervan overtuigd dat het komt door de tijdloosheid van het model. Zo komt de sneaker met verschillende eigenschappen die het populair model maken.

Minimalisme

Zo is het silhouet van de Club C 85 eenvoudig gehouden en wordt geleverd zonder overbodige franje. Het silhouet biedt alles wat je nodig hebt: maximale functionaliteit en een perfecte pasvorm. Dankzij deze minimalistische aanpak past het model perfect bij elk type en elke stijl.

Trouw aan het ontwerp

De Reebok Club C 85 is door de jaren heen visueel nauwelijks veranderd. Maar tijdloosheid sluit innovatie niet uit! Daarom blijft het merk de sneaker uitrusten met nieuwe functies en blijft het model trouw aan zijn basis.

Gewoon praktisch

Bij de Reebok Club C 85 ging het niet om het hier en nu, niet om trendgevoeligheid, maar er werd grondig nagedacht over de durability van het model. Daarom is het nog altijd een sneaker die uitblinkt wanneer het gaat om comfort.

Beeld 43einhalb

De ultieme Reebok Club C 85 FAQ

Laten we meteen beginnen met jouw meest gestelde vragen!

Hoe valt de Reebok Club C 85?

De Reebok Club C 85 heeft een normale, nauwsluitende pasvorm. Als je bijvoorbeeld maat 38 hebt, wordt het ook aangeraden om maat 38 te halen. Bekijk onze sneakerzoekmachine om te zien waar je de sneaker in jouw maat kunt krijgen en wat je hiervoor neer moet leggen.

Wat betekent de naam Reebok?

De merknaam Reebok is afgeleid van het woord ‘Rhebok’ of ‘Ribbok’, dit komt uit het Afrikaans-Engels en betekent ‘Afrikaanse ree-antilope’. De naam werd gekozen om de voordelen van de schoen te vertalen naar de sierlijkheid, snelheid en vlugheid van het dier.

Is de Reebok Club C 85 veganistisch?

Ja, de Reebok Club C 85 is er ook in een veganistische versie. Alle voor dit product gebruikte materialen, inclusief lijm en kleuren, zijn 100% vrij van dierlijke ingrediënten.

De veganistische Reebok Club C 85 heeft een kleine ‘V’ op de hielen. Dit verwijst naar de vegan materialen die op de sneaker gebruikt zijn.

Reebok Club C 85 Vegan Schoenen

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Reebok Club C 85 Vegan W

GY9732 · Prijs vanaf €41,-

Naar alle aanbieders

Hoeveel kost de Reebok Club C 85?

De Reebok Club C 85 kost tussen de 50€ en 100€, afhankelijk van de colorway. Bekijk onze sneakerzoekmachine om te zien waar de sneaker in welke maten en voor welke prijs verkrijgbaar is. Ook vind je hier aanbiedingen van de Club C 85!

Waar kan ik de Reebok Club C kopen?

De Reebok Club C 85 is verkrijgbaar bij alle grote retailers. Omdat het silhouet zo populair is, kom je de sneaker bijna overal tegen. In onze sneakerzoekmachine hebben we de populairste winkels gesorteerd op prijs, maat en beschikbaarheid.

Bekijk onze releasekalender voor komende Reebok Club C 85 releases. Je kunt ook het officiële Sneakerjagers account volgen op Instagram. Hier laten we het je weten zodra er een nieuw, uniek silhouet verschijnt.

Je kunt ons ook een push-notificatie naar jouw smartphone laten sturen. Download de gratis Sneakerjagers app en blijf altijd up-to-date van de laatste releases.