Skip to content
Sustainability

Duurzame sneakers bij Asphaltgold

22 september 2023 08:31
Duurzame sneakers bij Asphaltgold

Milieubewustzijn en duurzaamheid beïnvloeden alle aspecten van ons leven en we kunnen allemaal een bijdrage leveren. Zelfs bij de aanschaf van schoenen hebben we steeds meer mogelijkheden om onze ecologische impact te verminderen. Asphaltgold maakt dit eenvoudig door een uitgebreide selectie duurzame en veganistische sneakers aan te bieden in een speciale categorie. We hebben enkele van de meest gewilde modellen voor je geselecteerd, zodat je er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook een positieve impact hebt op het milieu.

SALOMON ACS PRO

De Salomon ACS Pro in ‘Nightshade / Moonscape / Ashes of Roses’ biedt een eigentijdse look. De diverse paarse en lila tinten zorgen voor aantrekkelijke stijl, zowel voor hardlopers als in het dagelijkse straatbeeld. Deze schoen bevat geen leer en is volledig vervaardigd uit textiel en rubber, waardoor het een veganistische optie is.

NEW BALANCE MR530ZO

De MR530 in de kleur ‘Sea Salt / Ice Blue’ is ook volledig leervrij en dus geschikt voor veganisten. De zool is waterdicht en heeft een robuust profiel. Hierdoor biedt de sneaker ook bij nat weer goede grip.

VEJA V-10 CWL

Als je op zoek bent naar veganistische sneakers, is het de moeite waard om de collectie Veja sneakers bij Asphaltgold te verkennen. Dit merk biedt tal van veganistische modellen en heeft als doel om op de lange termijn het consumentengedrag te transformeren. Een van de modellen die volledig vrij is van dierlijke materialen is de Veja V-10 CWL, verkrijgbaar in de kleur ‘White / Brittany’.

ADIDAS SAMBA *VEGAN*

Het geliefde Samba-model van adidas is nu beschikbaar in een veganistische ontwerp. In de klassieke kleurcombinatie ‘Footwear White / Core Black / Gum 5’ kun je genieten van deze sneaker zonder leer. Het vooruitstrevende ontwerp behoudt dezelfde look en feel als het origineel.

SAUCONY SHADOW 5000 *MUSHROOM PACK*

Bij de SAUCONY SHADOW 5000 in de kleur ‘Tan / Olive’ staat duurzaamheid centraal. In plaats van echt leer wordt Hyphalite gebruikt, een materiaal dat voor 90% uit biobased paddenstoelenmateriaal bestaat en daardoor milieuvriendelijk en veganistisch is.

NIKE AIR MAX TERRASCAPE 90

De Nike Air Max Terrascape 90 in de kleur ‘White’ heeft een eenvoudige stijl en is geschikt voor zowel sportactiviteiten als dagelijks gebruik. Bovendien is de zool gemaakt van gerecycled rubber.

ADIDAS X SEAN WOTHERSPOON ORKETRO

RoundTwo oprichter en sneakerontwerper Sean Wotherspoon is een samenwerking aangegaan met adidas om een sneaker te lanceren die de klassieke 3 Stripe look omdraait om een geheel eigen stijl te brengen. Het ‘Off White’-ontwerp doet denken aan het begin van de jaren 2000 en is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen om niet-hernieuwbare grondstoffen te sparen.

PUMA TEVERIS NITRO NOUGHTIES

Met de PUMA Teveris in de kleur ‘Puma White / Day Dream’ biedt Asphaltgold een hardloopsneaker die een cleane sportieve jaren 2000 look met zich meebrengt. Het bovenwerk is gemaakt van wit mesh en overlays van wit synthetisch leer. De glanzende metallic onderdelen op de hiel en de toebox maken de look compleet.

Dit waren enkele sneakers uit de categorie VEGAN & ECO-FRIENDLY bij Asphaltgold. Als je zeker wilt weten om wat voor soort schoen het gaat, kijk dan naar de labels op de website. De modellen zijn Leather Free en Eco Friendly. Je kunt ook alle materialen nalezen zodat je precies weet waarvan de schoenen gemaakt zijn.

Als je meer interessante informatie wilt lezen over soortgelijke onderwerpen, kun je veel artikelen over duurzaamheid in de sneakerwereld vinden op onze Sneakerjagers Sustainable website.