Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Yeezy Boost 350 FAQ

6 augustus 2023 14:19
De ultieme Yeezy Boost 350 FAQ

De afgelopen jaren heeft de samenwerking tussen adidas en Ye, beter bekend als Kanye West, onder vuur gestaan. Echter is een ding waar we zeker niet omheen kunnen, de Yeezy lijn was een gigantisch succes. Wat was het kroonstuk van de collab tussen adidas en de rapper? Precies, de Yeezy Boost 350, misschien zullen we in de nabije toekomst even geen nieuwe 350 terugzien, maar we kunnen wel een terugblik werpen naar de geschiedenis van het model.

Krijg in deze FAQ antwoord op de meest gestelde vragen rondom de Yeezy Boost 350.

De geschiedenis van de Yeezy Boost 350

Sinds het moment dat Ye in de spotlight trad maakte hij al snel kennis met de fashion scene en met name de sneaker community. Net zoals we de rapper nog steeds kennen, was hij in de early 2000’s niet bang voor gewaagde keuzes. De reis van Yeezy begon namelijk niet bij adidas, maar bij hun grote concurrent Nike.

In 2009 werd de Air Yeezy aan het publiek geïntroduceerd, maar omdat Ye en Nike er financieel niet uitkwamen, besloot West in 2013 over te stappen naar adidas. In 2014 wachtte de fans een jaar in spanning af, maar daar was hij dan, op New York Fashion week debuteerde de Yeezy Boost 350 met de ‘Turtle Dove’ colorway. Onze community was voor altijd veranderd.

Na de ‘Turtle Dove’ kwamen in een snelvaart tempo meerdere colorways uit. In 2015 kwamen de ‘Pirate Black‘, ‘Moonrock’ en ‘Oxford Tan‘ uit

Photo by Theo Wargo/Getty Images for adidas
adidas

adidas Yeezy Boost 350 'Turtle Dove'

AQ4832 · Prijs vanaf €275,-

Naar alle aanbieders

Yeezy Boost 350 V2

In 2016 kwam de tweede versie van de Boost 350 uit. Er zijn enkele verschillen te zien tussen de V1 en de V2. Zo maakt de V2 bijvoorbeeld gebruik van een Primeknit upper met een grover uiterlijk en bevat de tweede uitvoering een streep aan de zijkant van de sneaker.

Naast de verschillen in de upper verschillen ook de zolen van elkaar. De zool van de V2 heeft een iets wat transparantere zool, is wat breder ten opzichte van de eerste versie en bestaat ten slotte uit twee delen.

Yeezy Boost 350 V2 l Stadium Goods
Yeezy Boost 350 V1

Het einde van Yeezy

In 2022 heeft adidas besloten om hun samenwerking met Ye stop te zetten. De rapper deed publiekelijk uitspraken die adidas niet kon en niet wilde negeren. De breuk had grote financiële gevolgen voor adidas, naar verwachting heeft het Duitse sportmerk maar liefst 250 miljoen dollar misgelopen met deze keuze.

Meer over de gevolgen van het stuk lopen van de samenwerking, klik hier: Breuk YEEZY heeft grote financiële gevolgen voor adidas

De ultieme Yeezy Boost 350 FAQ

Vallen de Yeezy Boost 350 klein?

Over het algemeen valt de Boost 350 V2 klein. Het wordt aangeraden om ongeveer een halve maat groter te bestellen dan je normale adidas maat. De V1 daarin tegen vallen normaal.

Waar kan je de Yeezy 350 kopen?

Via de Sneakerjagers Sneakerzoekmachine kan je gemakkelijk vinden waar je de Yeezy 350 nog kan vinden. Druk op de onderstaande knop om een overzicht te zien bij welke marktplaatsen het Yeezy model beschikbaar is.

Hoe duur is de 350?

De originele retailprijs van de Yeezy Boost 350 lag rond de $200 dollar. Echter zijn de sneakers amper meer voor deze prijs te vinden aangezien ze helaas niet meer worden gemaakt. Ook is de prijs afhankelijk van je schoenmaat.

Hoe populairder de colorway was hoe duurder de sneaker nu is. De ‘Turtle Dove’ in de maat 43 1/3 is bijvoorbeeld nu op StockX $515 dollar. De V2 ‘Onyx’ is daarentegen in de maat 43 1/3 $282 dollar.

adidas Yeezy Boost 350 'Turtle Dove'

AQ4832 · Prijs vanaf €275,-

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Onyx'

HQ4540 · Prijs vanaf €122,-

Naar alle aanbieders
Hoe maak je de Yeezy Boost 350 schoon?

Iedere sneakerhead heeft zijn eigen manier van het fresh houden van hun paartjes, toch wordt het over het algemeen afgeraden om je sneakers niet in de wasmachine te doen om beschadigingen te voorkomen.

Het bovenwerk van de 350 komt in een PrimeKnit mesh materiaal, het is daarom onvermijdelijk dat er vlekjes op de stof zullen verschijnen. Het is verstandig om je sneakers te bespuiten met een vuil- en waterafstotende spray. Als er dan toch echt een vlek is ontstaan raden wij aan om milde wasmiddel te gebruiken in combinatie met een vochtig doekje om zo de vlek zachtjes weg te vegen.

Zijn de sneakers comfortabel?

Er kan volmondig gezegd worden dat de Yeezy Boost 350 V1 en V2 extreem comfortabel zijn. De Yeezy sneaker maakt namelijk gebruik van een volledig PrimeKnit bovenwerk dat het gevoel van een soort sok creëert.

De middenzool maakt gebruik van, zoals de naam al doet vermoeden, de adidas Boost technologie. De zool zorgt voor een zacht en veerkrachtig gevoel.

Ten slotte zou je kunnen stellen dat de tweede versie van de Boost 350 comfortabeler is dan de eerste versie. Dit omdat de V2 een nieuwere versie is van de V1.

Hoe kan je een fake Yeezy Boost herkennen?

Yeezy sneakers zijn van hoge kwaliteit, als je een nep paartje in je handen hebt, voel of zie je al snel dat het niet helemaal klopt. Hier een aantal tips hoe je een fake paar Yeezy Boost 350 kan herkennen.

De stiksels op originele sneaker is netjes afgewerkt en heeft een duidelijk patroon, de namaak heeft een slordiger motief. Ook is het lettertype op maatlabel van de namaak inconsequent. Check ook altijd de letters op de binnenzooltjes van de vervalsing vaak wit terwijl dit een donkere grijze kleur moet hebben.

Hoeveel zijn de Yeezy 350’s waard?

Yeezy sneakers zijn nog steeds, ondanks alle negatieve media-aandacht rondom Ye, erg populair en gewild. Veel paartjes worden boven de 200 euro verkoopwaarde verkocht. Voor de precieze cijfers kan je via onze sneakerzoekmachine bekijken voor hoeveel specifieke colorways verkocht worden.

Is de Yeezy Boost 350 geschikt voor hardlopen?

De Yeezy 350 zijn erg comfortabele sneakers waarin je in principe kan hardlopen. Echter is het silhouet geen hardloopmodel. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve hardloopschoen die je op de juiste manier ondersteund, is de 350 niet the way to go.

Wanneer komt er een nieuwe Yeezy release aan?

Er zullen hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe Yeezy releases meer uitkomen. adidas besloot de samenwerking met Ye in oktober 2022 te stoppen nadat hij publiekelijk anti-semitsche opmerkingen had gemaakt.

In begin juni 2023 heeft er nog wel een restock plaatsgevonden met de laatste overgebleven voorraad in het magazijn. Onder andere was de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Zebra’ en de adidas Yeezy Boost 350 ‘Pirate Black‘ weer tijdelijk beschikbaar.

Dit waren de meest gestelde vragen rondom het Yeezy Boost 350 model. Wij hopen dat al jou vragen beantwoord zijn.

Ben je op zoek naar meer verdiepende informatie rondom specifieke modellen? Klik op de onderstaande knop om meer FAQ’s zoals deze te lezen.