Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme adidas Continental 80 FAQ

4 juli 2023 20:41
De ultieme adidas Continental 80 FAQ

De adidas Continental 80 is een klassieker van het Three-Stripes Brand. Met zijn tijdloze ontwerp heeft de sneaker, die vandaag de dag misschien niet bij iedereen op de radar staat, een grote impact gehad op de sneakercultuur. In deze artikel beantwoorden we je de meest gestelde vragen over de adidas Continental 80.

Welkom bij de ultieme adidas Continental 80 FAQ!

JD Sports

De geschiedenis van de adidas Continental 80

Het is 1986, adidas wordt steeds populairder en we zijn getuige van een tijd waarin het merk een grote stap zette op weg naar het huidige succes. De Three Stripe look is sterk in opkomst en is een kenmerkend element geworden in de sneakerwereld. Zowel in de mode-industrie als in de sport.

In 1986 lag de adidas Continental voor het eerst in de schappen. De sneaker was geïnspireerd op de tennissport, maar was eigenlijk ontworpen voor indoor atleten. De strakke stijl doet nog altijd denken aan de sport tennis, maar de zooltechnologie is aangepast aan de vloeromstandigheden van een sporthal.

Veel atleten werden verliefd op de Continental. De sneaker werd destijds echter over het algemeen niet zo opgemerkt als je vandaag zou denken. Laten we het zo zeggen: het was niet de grootste hit vergeleken bij andere adidas silhouetten. Bovendien heeft elke look het in het begin moeilijk om de overstap te maken van sport naar straatstijl. Veel, zo niet de meeste sneakers, nemen de route van de sportwereld naar de modewereld, maar deze weg is soms rotsachtig.

In 2023 is het Continental silhouet een dagelijkse beater en thuis in veel schoenenkasten. Het eenvoudige ontwerp maakt de sneaker gemakkelijk te stylen en de retro vibes passen goed bij de huidige sneaker trend.

adidas Continental 80

FX5090 · Prijs vanaf €34,-

Naar alle aanbieders

adidas Originals "Continental 80"

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

De ultieme adidas Continental 80 FAQ


Is de adidas Continental 80 een comfortabele sneaker?

Ja, de adidas Continental 80 is een comfortabele sneaker. De sneaker heeft een dempende binnenzool en een comfortabele middenzool. Het bovenwerk is gemaakt van leer of kunstleer en is erg flexibel.


Hoe vallen de adidas Continental 80s?

De pasvorm van de adidas Continental 80 kan iets groter uitvallen. Als je smallere voeten hebt, raden we je aan een maat kleiner te kopen. Verder valt de adidas Continental 80 goed op maat. Bekijk onze maattabel voor adidas voor meer informatie:

>> Know your Size: Sneaker Sizing Guides – Sneakerjagers <<

43einhalb

Hoe maak je de adidas Continental 80 schoon?

Omdat de adidas Continental 80 meestal een leren bovenwerk heeft, raden we aan om de sneaker met de hand schoon te maken – dit is het beste voor de sneaker. We raden je af om de adidas Continental 80 in de wasmachine te gooien. In ons sneaker nieuws lees je meer over het schoonmaken van sneakers en geschikte producten die je hiervoor kunt gebruiken.


Hoe lace je de adidas Continental 80?

De adidas Continental 80 wordt meestal geregen met het klassieke vetersysteem. Natuurlijk zijn er verschillende variaties in het veteren van het silhouet De sneaker kan dus op verschillende manieren geveterd worden.


Wat is de adidas Continental 80?

De adidas Continental 80 is een van de klassieke schoenen van adidas. De Continental 80 is geïnspireerd op retro tennisschoenen uit de jaren 80 – vandaar de naam ’80’. De Continental 80 heeft een bovenwerk van leer of synthetisch leer en komt met de typische 3-Stripes. Bekijk onze sneakerzoekmachine voor een overzicht van alle adidas Continental 80 modellen.


Waar kun je adidas Continental 80 kopen?

Je kunt de adidas Continental 80 kopen in alle populaire sneakerwinkels, bij adidas of via verschillende retailers. In onze sneakerzoekmachine hebben we alle retailer en marktplaatsen van de adidas Continental 80 voor je op een rijtje gezet. Zo vind je altijd jouw maat tegen de beste prijs!

JD Sports

Heb je vragen over de adidas Continental 80? Laat het ons dan weten via Instagram!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date