Skip to content
Upcoming

De Nike N7 Summer collectie focust op representatie

17 juni 2021 11:32
De Nike N7 Summer collectie focust op representatie

De Nike N7 Summer collectie focust zich dit jaar op representatie. Deze collectie richt zich op drie inheems Amerikaanse atleten: Lyle Thompson, Lauren Schad en Kyrie Irving.

Wat is de Nike N7 collectie?

De Nike N7 collectie kwam voor het eerst uit in 2007, maar het idee was er al in 2000. Sam McCracken, nu general manager van N7, creëerde het initiatief om Nike producten te verkopen aan de inheems Amerikaanse bevolkingsgroepen om hun groei en ontwikkeling te stimuleren. Dit deden ze door donaties aan te nemen gericht op gezondheid en het tegengaan van ziektes. Dit werd een goed doel genaamd ‘N7 Fund’. ‘N7’ staat voor de wijsheid van de inheems Amerikaanse bevolking en de Zeven Generaties filosofie. “We moeten de invloed van onze beslissingen goed beredeneren met het oog op de zevende generatie.”

Vervolgens kwam er in 2007 het eerste N7 product. Dit werd de Nike Air Native N7. Deze sneaker werd gemaakt op basis van de voetvormen van de inheemse bevolking. De opbrengsten gingen naar het ‘N7 Fund’. Twee jaar later kwamen twee nieuwe sneakers voor deze lijn. De Nike Air Huarache N7 en een hardloopmodel van de Nike N7 Air Pegasus+26. Pas in 2012 gebruikte Nike atleten met een culturele achtergrond voor deze collectie.

N7 Dunk by Lyle

Lyle Thompson is een professionele lacrosse speler. Hij speelt deze sport omdat zijn Haudenosaunee voorouders dit spel bedacht hadden. Thompson speelt het ook niet alleen omdat hij er goed in is, hij wil zijn community representeren. Samen met Nike brengen ze een dunk uit. De gevlochten details zijn een representatie van de traditionele kapsels die Lyle en zijn broers droegen. Het paars op de Dunk is dezelfde kleur als de Irokezen vlag, wat weer hint naar Thompson’s cultuur.

Nike N7 Dunk by Lyle Thompson

N7 Air Zoom Type by Lauren

Lauren Schad is een professionele volleybalster. Lauren is oorspronkelijk van de Cheyenne River Lakota Nation, een inheems Amerikaanse bevolkingsgroep, maar speelt nu voor Nantes in Frankrijk. Wanneer Schad aan het reizen is, gebruikt ze haar platform om bewustwording te creëeren. Ze spreekt zich uit over de talloze vermiste en vermoorde inheemse vrouwen en meisjes. Samen met Nike brengt ze de N7 Air Zoom Type by Lauren uit. De kleuren van het medicijnwiel, wat een cultureel symbool is voor het Lakota volk, zie je om de Nike Swoosh heen.

Nike N7 Air Zoom Type by Lauren Schad

N7 Kyrie Low 4

Kyrie Irving is een professionele basketbalspeler. Hij is point guard bij de Brooklyn Nets. Irving verbindt zijn spel en zichzelf met geschiedenis en gerechtigheid. De laatste paar jaar is hij op zoek geweest en herverbonden met zijn community van de Standing Rock Sioux Tribe. Hier kreeg hij zijn Lakota naam te horen, Hela, wat kleine berg betekent. Tijdens deze ceremonie kreeg Kyrie een deken met sterren erop. De N7 Kyrie Low 4 is dan ook geïnspireerd op de kleuren en stikmethodes van de deken.

Nike N7 Kyrie Low 4 by Kyrie Irving

Kledingcollectie

Naast de 3 sneakers van de inheemse atleten, brengt Nike nog kleding uit voor de N7 collectie. In de kledingcollectie zullen 2 t-shirts zitten, 2 joggingshorts, een windbreaker en een cap. De kleuren van de sneakers komen terug in de kleding.

All images by Nike

De Nike N7 Summer collectie komt op maandag 21 juni uit, vooralsnog alleen in de USA. De sneakers worden ook verkrijgbaar bij Nike By You. Zo kan je de schoen je eigen waarden geven en zal het ook jou representeren.

Wil jij geen release meer missen? Volg ons dan op Instagram en houd de releasekalender goed in de gaten.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date