Skip to content
Upcoming

De Nike Air Force 1 krijgt een sketch effect

13 februari 2020 16:09
De Nike Air Force 1 krijgt een sketch effect
Klik hierboven om dit artikel te beluisteren

Een half jaar geleden kwam de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ uit. Deze sneaker was gebaseerd op de eerste schets van Tinker Hatfield zijn design van de Air Max 1. Nu 6 maanden later zien we dit idee terug komen op de Air Force 1!

De Nike Air Force 1 is ontworpen door Bruce Kilgore. De sneaker werd voor het eerst op de markt gebracht in 1982. Veel grote basketbal spelers begonnen de Air Force 1 al snel na de release te dragen. Door de jaren heen zijn er enorm veel colorways uitgekomen. De Air Force 1 is en blijft een klassieker.

Nike Air Force 1 Visual History 6

De details

De Air Force 1 ‘Sketch’ is een simpele take op de Nike Air Max 1 Sketch to Shelf, maar bied als nog veel details. De sneaker komt in een “White/Blue” en “White/Black” colorway en houd zich hierbij aan de klassieke wit leren bovenwerk. De Swoosh op de zijkant van de sneaker is getekend met daarboven in het klein de tekst “Nike Air Force One”. Opvallend is dat er aan de binnen kant van de sneaker geen Swoosh te vinden is en is vervangen door een mini Swoosh op de hak. Het jaar 1982 is geschreven op de mudguard, dit refereert naar het jaar dat de Air Force 1 voor het eerst uit kwam. De Nike tekst op de hak en Nike logo op de tong zijn ook veranderd naar tekeningen. Een ander groot details bevind zich op de midzool, waar over de klassieke ‘AIR” tekst een Air Unit is getekend.

Er is nog geen officiële release datum bekend van de Air Force 1 ‘Sketch’, maar word de aankomende maanden verwacht. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze release kalender in de gaten.


Nike Air Force 1 LV8 Utility Schematic 'White/Black'

CW7581-101 · Prijs vanaf €320,-

Naar alle aanbieders
Images by Nike

Nike Air Force 1 LV8 Utility Schematic 'White/Blue'

CW7581-100 · Prijs vanaf €263,-

Naar alle aanbieders

Images by Nike