Skip to content
Newsfeed

De adidas Superstar krijgt een CLOT by Edison Chen twist

22 februari 2024 10:22
De adidas Superstar krijgt een CLOT by Edison Chen twist

De twee decennia lange samenwerking tussen Nike en CLOT by Edison Chen kwam vorig jaar, 2023, tot zijn einde. Niet lang daarna sloeg Chen zijn handen ineen met Nike’s grote concurrent: adidas Originals. Na het debuut van de samenwerking tijdens Shanghai Fashion Week, is de CLOT Superstar by Edison Chen de eerste wereldwijde release van hun samenwerking.

De adidas superstar kwam in 1969 voor het eerst op de markt en krijgt nu een CLOT twist. De CLOT x adidas Superstar ‘White’ is afkomstig uit een collectie die de artistieke reis van Chen weerspiegelt. Deze release is de eerste stap in het samenbrengen van oosterse en westerse culturen. Het doel van deze campagne is collecties presenteren die grenzen doorbreken en de normen uitdagen met diepzinnige ontwerpen.

Beeld adidas

De sneaker is geheel gekleed in wit leer. Zelfs de neus die bij het klassieke silhouet van rubber is gemaakt, is nu door middel van stiksels in het leer nagebootst om de kenmerkende look te creëren. De bruine leren rand brengt de unieke geribbelde zool helemaal tot zijn recht. Als kers op de taart zijn er leren kwastjes bevestigd aan de vetersluiting op de tong. Dit maakt het klassieke uiterlijk compleet.

House of Edison Chen

CLOT is van oorsprong een Hongkong based streetwear merk, opgericht door Edison Chen in 2003. adidas Originals by Edison Chen is hier om de erfenis van de twee iconische figuren samen te smelten tot een schoen die het begin van een nieuw tijdperk markeert. Creatieve innovatie en culturele uitwisseling staan hier centraal.

Om de release te ondersteunen, wordt er een bijbehorende campagne uitgebracht. De campagne waar Jung Woo, Chris Severn, Joice Wrice, Brent Faiyaz en DPR Ian de hoofdrolspelers zijn, nodigt iedereen uit in ‘The House of Edison Chen’. Deze campagne is bedoeld om de moeiteloze elegantie en culturele connectiviteit waar de samenwerking voor staat te benadrukken, waarbij de diverse cast centraal staat.

Release informatie: CLOT x adidas Superstar ‘White’

De CLOT Superstar by Edison Chen ziet er zeker interessant uit. Op 23 februari 2024 worden de sneakers gereleased via adidas Originals en de diverse retailers die hiernaast worden weergegeven. Houd de releasekalender in de gaten voor de laatste updates!

CLOT Superstar by Edison Chen
CLOT Superstar by Edison Chen
CLOT Superstar by Edison Chen
CLOT Superstar by Edison Chen
CLOT Superstar by Edison Chen