Skip to content
Brand

Converse brengt ode aan de skatecultuur in de ‘We Create Next’ collectie

3 april 2024 09:31
Converse brengt ode aan de skatecultuur in de ‘We Create Next’ collectie

De oorsprong van Converse in de skateboardcultuur gaat bijna 75 jaar terug. De sneakers van Converse werden al gauw omarmd door de skatecommunity. Als reactie hierop werd de Converse CONS lijn opgericht, speciaal voor skaters. Tot de dag van vandaag blijft het merk trouw aan het vieren van de zelfexpressie van skateboarden, zowel op als naast het bord.

Converse CONS

Converse gelooft dat skateboarden een voedingsbodem is voor creativiteit. Het is een plek waar mensen anders kunnen denken, diversiteit omarmen, grenzen kunnen verleggen en nieuwe ideeën voortbrengen. Deze skate-mentaliteit inspireert de nieuwste campagne van het merk: ‘We Create Next’. Voor deze campagne brengt Converse opnieuw opkomend en gevestigd talent van over de hele wereld samen.

In de jaren 90 waren schoenen als de One Star en de low top All Star al mateloos populair onder skaters. In 2009 besloot Converse met de CONS-lijn in te spelen op deze populariteit door stevigere, skate-ready versies van bestaande modellen uit te brengen en een eigen skate team op de been te brengen.

Beelden Sneakerjagers

Mocht je op zoek zijn naar tijdloze, no-nonsense skateschoenen, dan is het zeker de moeite waard om de collectie van CONS te bekijken!

De campagne belicht een gevarieerd scala aan individuen, waaronder CONS-skaters zoals Louie Lopez, Alexis Sablone, Evan Mock, Zion Effs, Ariana Spencer en Rafaela Costa, naast leden van de gemeenschap zoals Andy Li, Kien Caples, Dede Lovelace, Zineb Koutten, Yubia en langdurige creatief partner Tyler, The Creator.

We Create Next is de nieuwste manifestatie van hoe Converse de passies van haar atleten en gemeenschap wil voeden en ondersteunen door middel van creatieve mogelijkheden en samenwerking. Geeft deze campagne je nog niet genoeg inspiratie? Bekijk dan de beelden van de Converse CONS Pro sneakers hieronder.

Benieuwd naar de Converse ‘We Create Next’ campagne? Klik dan op de knop hieronder.

Converse CONS
Converse CONS Pro green
Converse CONS Pro green heel
Converse CONS Pro yellow toe