Skip to content
Newsfeed

Casablanca en New Balance werken samen aan de XC-72 🏎️

11 augustus 2021 10:13
Casablanca en New Balance werken samen aan de XC-72 🏎️

Casablanca heeft officieel aangekondigd dat het modemerk opnieuw in zee gaat met New Balance. Deze herfst en winter focussen ze zich op het nieuwe XC-72 model van het schoenenmerk.

New Balance en Casablanca zijn alles behalve onbekenden van elkaar. De twee merken zijn in 2020 voor het eerst met elkaar gaan samenwerken. De eerste twee sneakers die zij samen uitbrachten was op het 327 model. Dit model is vaker teruggekomen op latere samenwerkingen samen met de 237. Casablanca en New Balance besloten dat het tijd is voor een samenwerking op een nieuw model, de XC-72.

Casablanca x New Balance XC-72

Begin augustus liet Casablanca weten dat hun herfst en winter collectie geïnspireerd is op de Grand Prix van Monaco. De keuze voor het XC-72 model van New Balance is dan alleen maar logisch. Dit model is namelijk geïnspireerd op auto racing.

Het bovenwerk van dit nieuwe model bestaat uit leer en suède. De basis is gemaakt van geperforeerd leer in het wit. Door de kleine gaatjes blijft de ventilatie van de schoen goed doorluchten. Boven de basis zitten gele suède overlays met rode accenten.

De branding op de hiel en de ‘N’ op de zijkant zijn in het rood. De veters en de tong zijn geel. Rondom de hak zit een rubberen element dat lijkt op het profiel van een autoband. De midden- en buitenzool steken uit. Dit is als het ware de bumper van de sneaker. Bekijk de beelden van het nieuwe model hieronder.

Naast de rood en gele colorway zullen er nog twee andere colorways droppen. Eén is helemaal wit en de ander heeft de oranje en groene kleuren van de huisstijl van Casablanca.

De Casablanca x New Balance XC-72 heeft nog geen officiële releasedatum, maar volgens het luxe modemerk kunnen we dit paartje erg snel verwachten. Vind je dit nou een tof silhouet en kan je niet wachten om deze sneaker aan je collectie toe te voegen? Volg ons op Instagram en download de Sneakerjagers app om deze release niet te missen.

Casablanca New Balance XC72
Casablanca x New Balance XC72
Casablanca x New Balance XC72
Casablanca x New Balance XC72