Skip to content
Upcoming

Ben jij ready voor de Air Jordan 4 White Oreo 2.0

15 mei 2021 09:40
Ben jij ready voor de Air Jordan 4 White Oreo 2.0

De Air Jordan 4 White Oreo dropt binnenkort! De sneaker released aankomende zomer 2021 en wij zijn er al helemaal klaar voor.

Een korte voorstelling

Na het succes van de Air Jordan 3 was het weer tijd voor iets nieuws. Tinker Hatfield ontwierp in 1989 daarom de Air Jordan IV. Na de vrij elegante en verfijnde Air Jordan 3, koos Hatfield voor een meer praktisch design voor de AJ4. Om de prestaties te verbeteren, voegde Hatfield ‘over-molded’ mesh panelen toe voor een ademend vermogen. De met urethaan lak gecoate netten werden in zacht plastic gedompeld en vervolgens werd er lucht door het gaas geblazen om het plastic uit de openingen in het net te verwijderen. Deze nieuwe technologie laat de voet meer ademen in vergelijking met sneakers met leren panelen.

Daarnaast werd er synthetisch leer genaamd Durabuck toegevoegd aan het bovenwerk. Dit was goedkoper en diervriendelijker. Verder kon je de pasvorm van de kicks beter aanpassen door de extra gaatjes. Tot slot was de tekst Air Jordan ondersteboven op de tong gestikt. Als je de tong dan omdraaide, stond de tekst precies aan de goed kant.

Air Jordan 4 schets
Air Jordan 4 schets

Laten we daarnaast niet Spike Lee zijn Oscar genomineerde film ‘Do The Right Thing’ vergeten. Deze film droeg bij aan de populariteit van de kicks. Check hieronder de iconische scene uit de film.

Nike Air Jordan 4 White Oreo (2021)

Vele dachten dat de White Cement weer terug zou keren, maar het blijkt toch echt de AJ4 White Oreo te zijn. De nieuwe kick bestaat voornamelijk uit de kleuren wit, tech grey, zwart en fire red. De sneaker heeft net zoals op de originele Oreo Air Jordan 4, een gespikkelde onderkant en classic colorblocking toegevoegd.

Nike Air Jordan 4 White Oreo
White Oreo
Nike Air Jordan 4 Oreo
Oreo

Het silhouet heeft een volledig witte bovenzijde van getrommeld leer. Daarnaast zijn de ogen de tussenzool gedetailleerd met gespikkeld Cement Grijs op de tech grey basis. Verder zie je een grijze Jumpman op de hiel en een opvallend, rode Jumpman logo op de tong, binnenzool en buitenzool. De rubberen zool is wit gelaten, wat ervoor zorgt dat het silhouet er superclean uit blijft zien.

Zoals je op de onderstaande foto kunt zien komen de schoenen in een speciale schoenendoos. Deze box is geïnspireerd op de gespikkelde zool van het Air Jordan 4 silhouet.

Nike Air Jordan 4 White Oreo
Nike Air Jordan 4 White Oreo
By Nike
Nike Air Jordan 4 White Oreo shoebox
via suave95654754

Release informatie | CT8527-100

De ‘officiële’ release datum is al twee keer verschoven, maar laten we zeggen: driemaal is scheepsrecht. De Air Jordan 4 Retro White Oreo 2.0 drop staat voor nu gepland op zaterdag 29 mei 2021 om 09:00 uur. Je kunt de kicks al vanaf €190,- kopen bij GOAT, Flight Club, Nike, Luisaviaroma en andere geselecteerde retailers. Check alle details via de onderstaande knop.

Air Jordan 4 Retro 'Oreo 2.0'

CT8527-100 · Prijs vanaf €162,-

Naar alle aanbieders

Wij houden jouw dagelijks op de hoogte over opkomende releases, sneaker en streetwear gerelateerde content en natuurlijk hele leuke winacties! Houd onze nieuwspagina, releasekalender en Instagram daarom in de gaten. Wil jij alle belangrijke informatie gemakkelijk bij de hand hebben? Download dan onze app! Hiermee mis je ook nog eens nooit meer een nieuwe release.