Skip to content
Upcoming

Alles wat je moet weten over de nieuwe Filling Pieces winkel in Amsterdam

8 juli 2021 21:00
Alles wat je moet weten over de nieuwe Filling Pieces winkel in Amsterdam

Filling Pieces is een groot succesvol Amsterdams merk. Nog geen jaar geleden is hun eerste Satellite Store geopend in de Berenstraat in Amsterdam. Zaterdag 10 juli opent Filling Pieces hun deuren van de Flagship Store op de Spuistraat.

Filling Pieces

Filling Pieces is in 2011 opgericht door Guillaume Philibert. Het merk begon met schoenen ontwerpen. Het waren geen goedkope schoenen, want Guillaume wilde met zijn merk het gat vullen tussen high street en high end fashion. Vandaar ook de naam Filling Pieces.

De schoenen werden gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen en werden al snel een groot succes. Voordat Filling Pieces hun schoenen online verkocht stonden er dikke rijen om een paartje te kunnen bemachtigen. Nu worden de schoenen zowel fysiek als online verkocht en bij veel verschillende retailers over de hele wereld.

De sneakers van Filling Pieces zullen je vast bekend voorkomen. Veel jongeren dragen deze lederen schoenen. Dit iconische model heet de Low Top. Wat herkenbaar is aan deze schoen is de hoge tong met de branding van het merk er op. Naast dit model hebben ze nog veel meer modellen. De Low Top is het meest bekend en is onderdeel van hun Signature Footwear.

Filling Pieces Low Top
Low Top

Ondertussen is Filling Pieces meer dan alleen een schoenenmerk. Guillaume wilde naast schoenen ook kleding gaan ontwerpen. Zo gezegd zo gedaan.

In 2018 kwam hun eerste kledingcollectie uit in samenwerking met Barneys. Dit werd gelijk een succes. Bekende mensen, waaronder Offset van Migos en Imaan Hammam, droegen items uit deze collectie. Filling Pieces stond niet langer bekend alleen bekend om hun schoenen.

In januari van 2020 mocht het Amsterdamse merk naar de Paris Fashion Week. Dit was een grote stap, maar Filling Pieces heeft het overleefd. Grote namen kwamen langs om de showroom en de producten te bekijken en te bewonderen.

Showroom Paris Fashion Week
Showroom Paris Fashion Week

Naast sneakers begon Filling Pieces ook schoenen te ontwerpen die wat deftiger zijn. Het merk kwam met verschillende boots, loafers en muiltjes. Je handen op een paartje krijgen is erg lastig. De meeste maten zijn steeds uitverkocht.

Voor dames bracht het merk hakken uit. Wat hier speciaal aan is, is dat de hak eigenlijk een karabijn is. Dit hint naar Guillaume’s verleden toen hij architectuur studeerde. De non-athletic schoenen vallen goed in de smaak bij de fans. Ook een aantal populaire kleuren van de hakken raken vrijwel altijd snel uitverkocht.

Filling Pieces mules and loafers
Filling Pieces Carabiner Heel

Check de documentaire over het merk hieronder.

Satellite Store

In augustus van 2020 opende Filling Pieces hun Satellite Store op de Berenstraat 11 in Amsterdam. Dit is hun eerste permanente winkel.

De winkel is ontworpen als creative hub. Dit houdt in dat Filling Pieces jou een omgeving biedt waar jij jouw ideeën en ervaringen kan delen met andere mensen ongeacht hun achtergrond.

Satellite Store
Satellite Store

Als je de winkel binnenkomt krijg je een voorproefje van wat de rest van de winkel voor jou in petto heeft. Op de begane grond staat een kledingrek met een aantal kledingstukken. Naast het kledingrek staat een groot standbeeld. De linkerzijde is een hele grote wand met schoenen en kunst er in. Zodra je het trapje op loopt kom je in de ruimte die je op de afbeeldingen hierboven ziet. De winkel biedt jou een groot aanbod aan kleding en aan schoenen.

Flagship Store

Aankomende zaterdag 10 juli opent het Amsterdamse merk hun Flagship Store op de Spuistraat 168 in Amsterdam. Het merk is ook met het hoofdkantoor naar dit pand verhuisd. Hun HQ is nu boven hun nieuwe winkel.

De nieuwe winkel is driehonderd vierkante meter groot. Naast retail-omgeving zal de winkel ook bieden als community-hub. Uiteraard verkopen ze hun producten hier, maar het wordt meer dan dat. Net als de Satellite Store zal de Flagship Store een ruimte zijn om jouw creativiteit en verhalen te delen met anderen. Het gaat om de complete ervaring die je opdoet in de store.

Guillaume Philibert
Flagship Store
All images by Filling Pieces & Guillaume Philibert

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram, download de Sneakerjagers app en houd onze blogs dagelijks in de gaten.