Skip to content
Sneaker Sizing Guide

adidas ZX Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

27 mei 2023 20:00
adidas ZX Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

Tegenwoordig zijn hardloopretrosneakers populairder dan ooit. Maar het is niet sinds kort dat deze sneakers op de markt zijn. In 1984 introduceerde adidas al stijl en functionaliteit met de ZX-serie. Dankzij het bijzondere ontwerp en geweldige prestaties kwamen deze sportschoenen al snel in de mode. Wil jij ook graag deze must-have toevoegen aan je collectie, maar vraag je je nog af wat de juiste maat is? Geen zorgen! Meer over hoe de verschillende ZX-modellen vallen ontdek je in deze adidas ZX Sizing Guide!

Hoe bepaal ik mijn schoenmaat?

Voordat we de pasvorm van adidas ZX-modellen beoordelen, is het essentieel om je eigen schoenmaat vast te stellen. Vooral als je van plan bent om een nieuw paar adidas ZX online te bestellen. In tegenstelling tot fysieke winkels heb je bij online webshop namelijk niet de mogelijkheid om te passen.

Dit heb je nodig

Om je eigen schoenmaat te bepalen, heb je de volgende items nodig:

  • Twee vellen A4-papier
  • Een potlood
  • Een liniaal

Zo bepaal je de afmetingen van je voet

Heb je alle items verzameld? Dan kun je nu beginnen met het meten van je voeten.

Neem het vel papier en het potlood en zoek een muur waar je rechtop tegenaan kunt staan. Plaats je hiel vervolgens volledig tegen de muur. Hierbij is het handig om sokken te dragen die je ook in je nieuwe adidas ZX zult dragen. Maak het vel papier daarna met plakband vast aan de vloer, zodat het stevig blijft liggen, of ga erop staan.

Teken nu met het potlood de omtrek van je voet. Een tip is om iemand te vragen die je hierbij kan helpen. Pak vervolgens de liniaal en meet de afstand van je hiel tot aan het puntje van je grote teen. Noteer het resultaat in centimeters.

Vergeet niet om dit proces ook voor je andere voet te herhalen! De maten kunnen namelijk per voet verschillen. Is er een verschil in lengte? Gebruik dan de meting van je grootste voet als referentie om je schoenmaat te bepalen.

Tot slot is het belangrijk om de adidas maattabellen te raadplegen bij het bepalen van je schoenmaat. Houd er hierbij rekening mee dat de maattabellen per model kunnen verschillen. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste maattabel voor het specifieke ZX-model raadpleegt!

adidas ZX Sizing Guide

adidas ZX 22 BOOST

Voor de adidas ZX 22 BOOST geldt dat het model klein valt. Houd er daarom rekening mee dat het een strakkere pasvorm heeft. Wij adviseren om een maat groter te bestellen dan je normaal draagt.

Conclusie: een maat groter

adidas ZX 1K BOOST

De sizing van de adidas ZX 1K BOOST valt klein uit. Neem dus een maat groter dan je normaal zou dragen voor de ideale pasvorm.

Conclusie: een maat groter

adidas ZX 2K BOOST

De adidas ZX 2K BOOST heeft een pasvorm die over het algemeen als normaal wordt ervaren. We raden daarom aan om je gebruikelijke maat te bestellen.

Conclusie: true to size

adidas ZX 5K BOOST

De adidas ZX 5K BOOST valt true to size. Voor de juiste pasvorm kun je dus gewoon je eigen maat aanhouden.

Conclusie: true to size

adidas ZX 420

De adidas ZX 420 heeft een pasvorm die kleiner valt. Bij het bestellen adviseren we daarom om een maat groter te bestellen dan je normaal draagt.

Conclusie: een halve maat groter

adidas ZX 500

De sizing van de adidas ZX 500 is true to size. Je kunt daarom met een gerust hart jouw eigen maat bestellen!

Conclusie: true to size

adidas ZX 700

De adidas ZX 700 valt kleiner uit. We adviseren je daarom om een maat groter te nemen voor de ideale pasvorm.

Conclusie: een maat groter

adidas ZX 700

adidas ZX 1000

Bij het bestellen van de adidas ZX 1000 raden we het aan om een maat groter te kiezen. De sizing van deze schoen valt namelijk klein uit.

Conclusie: een maat groter

adidas ZX 1000

adidas ZX 4000

De adidas ZX 4000 heeft een normale fit. Omdat de sneaker true to size valt kun je jouw gebruikelijke maat aanhouden bij het bestellen.

Conclusie: true to size

adidas ZX 4000

adidas ZX 5020

Houd rekening met een strakkere pasvorm bij de adidas ZX 5020. Kies daarom voor een maat groter bij het bestellen.

Conclusie: een maat groter

adidas ZX 8000

Voor de adidas ZX 8000 geldt dat deze normaal valt, dus true to size. Dit betekent dat je de maat kunt bestellen die je normaal gesproken draagt.

Conclusie: true to size

adidas ZX 8000

adidas ZX 9020

Voor de adidas ZX 9020 geldt dat deze ook normaal valt. Je kunt dus gewoon je eigen maat aanhouden.

Conclusie: true to size

adidas ZX 10000

De adidas ZX 10000 is true to size. We raden dus aan om je gebruikelijke maat te bestellen. Zo ben je verzekerd van de ideale pasvorm.

Conclusie: true to size

adidas ZX 620 SPZL

De sizing van de adidas ZX 620 SPZL valt klein uit. Ons advies is daarom om een maat groter te nemen dan jouw eigen maat.

Conclusie: een maat groter

adidas ZX Wavian

De adidas ZX Wavian heeft een normale fit. We raden daarom aan om je gebruikelijke maat te bestellen.

Conclusie: true to size

adidas ZX Fury

Tot slot de adidas ZX Fury. Ook deze sneaker valt true to size. Je kunt bij het bestellen dus gewoon jouw eigen maat aanhouden.

Conclusie: true to size

We hopen enorm dat we je hierbij meer duidelijkheid hebben gegeven bij het vinden van de juiste pasvorm. Ook graag weten hoe andere populaire sneakers vallen? Bekijk dan onze Sneaker Sizing Guide serie!