Skip to content
Newsfeed

adidas Y-3 dropt voetbalkits voor Japan Football Association

7 juli 2024 12:00
adidas Y-3 dropt voetbalkits voor Japan Football Association

Yohji Yamamoto toonde tijdens Paris Fashion Week zijn volgende collectie voor adidas Y-3. De collectie focuste zich op drie principes: ‘Aeration, Reflex & Superposition’ en gebruikte Yamamoto’s kenmerkende stijl. De paradepaardjes van de collectie: de adidas Y-3 kits in samenwerking met Japan Football Association (JFA).

Japans fashiondesigner Yohji Yamamoto is een welbekende bij adidas. De designer sloot zich in 2003 aan bij adidas en is verantwoordelijk voor een hoop unieke collecties en releases. In juni 2024, toonde Yamamoto zijn volgende collectie, waaronder een eerste samenwerking met het Japanse voetbalteam.

De collectie is precies wat je van de designer verwacht, strakke en voornamelijk zwarte designs. Ook verschenen er bomberjacks die inspiratie halen uit de Japanse stijl, met embroidered bloemen en vogels, en kleurrijke voetbalkits speciaal voor Japan Football Association. De voetbalkits zijn nu te verkrijgen bij adidas.

De collectie bestaat uit uit- en thuiskits, zowel short- als longsleeves. Het thuisshirt gebruikt de kleuren navyblauw, rood en wit. Het uitshirt is wit met rood. Op de borst van beide shirts is het logo van JFA gezet, evenals het Y-3 logo.

Dynamische lijnen over het shirt geven de kit een unieke uitstraling. Op de mouwen zijn de three stripes geplaatst. De longsleeve heeft een meer uitgesproken design dan de shortsleeve en komt met een vlammenmotief op het gehele design. De polokraag geeft de tee een chique look.

De adidas Y-3 collectie voor JFA is nu te verkrijgen bij adidas. Naast de voetbalkits komt de collectie ook met shorts en accessoires voor op en naast het voetbalveld. Klik op de knop hieronder om de collectie te bekijken bij adidas.