Skip to content

De Vans Slip-On

De Vans Classic Slip-On werd in 1977 geïntroduceerd en werd al snel de eerste keuze voor duurzaam schoeisel voor extreme sporten, waarbij gebruik werd gemaakt van de tien jaar ervaring van Vans. De visie van oprichter Paul Van Doran richtte zich op het verbeteren van boardgevoel, grip en duurzaamheid, waardoor het merk uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Het tijdloze ontwerp van de Slip-On, geïnspireerd op bootschoenen en gemaakt van 18 stukken, belichaamt de stijl en veelzijdigheid van Vans. Met patronen zoals Checkerboard en samenwerkingen laat Vans haar toewijding aan innovatie zien, aangevuld met technologieën zoals ComfyCush™ en Duracap® voor prestaties op maat in materialen variërend van Canvas tot leer.

Eco-Chic samenwerking van Nicole McLaughlin

Nicole McLaughlin, bekend om haar innovatieve upcyclingprojecten, heeft de handen ineengeslagen met Vault by Vans voor een exclusieve samenwerking geïnspireerd op tuinieren en werkkleding. Met een focus op duurzaamheid transformeert McLaughlin het klassieke Vans Slip-On VP VR3 LX silhouet door er verantwoord ingekochte materialen en upcyclede elementen in te verwerken.

De schoenen hebben zakken die geïnspireerd zijn op tuin- en werkzakken en worden aangeboden in twee verschillende kleurstellingen: "Wit/Groen en Bruin/Grijs. Deze schoenen zijn gemaakt van canvas bovenwerk van organisch katoen en bindingen van 50% gerecycled polyester. Daarnaast zijn ze voorzien van Vans' milieuvriendelijke schuim op biologische basis en een VR3 Waffle™ buitenzool van 60% verantwoord gewonnen natuurrubber.

Vans Slip-On Checkerboard Print 

Een van 's werelds meest iconische en direct herkenbare prints

De Vans dambordprint staat wereldwijd bekend als een van de meest iconische ontwerpen. De Slip-On stijl #48 is ontstaan toen Steve Van Doren, zoon van Paul, zag dat skateboarders de tussenzolen van hun schoenen in een dambordpatroon kleurden. Hij breidde dit concept uit door het patroon te verwerken in het canvas bovenwerk van de Slip-Ons en zo ontstond het beroemde ontwerp.

Tegelijkertijd, tijdens de opkomst van de Britse 'two-tone' ska muziekbeweging, gebruikten bands als The Specials het dambordpatroon om raciale eenheid te symboliseren. Deze culturele weerklank zorgde ervoor dat de Vans Checkerboard Slip-On een favoriet werd onder fans van de subcultuur.