Skip to content

Timberland

Timberland laarzen zijn al tientallen jaren populair bij velen.

Timberland werd in eerste instantie opgericht als een merk speciaal voor handarbeiders. In de koude en barre omstandigheden moesten de laarzen vooral functioneel en warm zijn - iets wat jaren later nog steeds geldt.

De laarzen zijn waterdicht en maken gebruik van Premium Timberland® leer. Met een voering van gerecycled ReBOTL™ materiaal richt het merk zich ook op het verbeteren van het milieu.

Van de klassieke Yellow 6-inch Boot tot de 3-Eye Lug bootschoen - de innovatieve ontwerpen van het Amerikaanse merk zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse modewereld.

De laarzen zijn vakkundig ontworpen met het oog op duurzaamheid.

Timberland Technologie

Spuitgieten wordt gebruikt om lederen Timberland laarzen volledig waterdicht te maken, naadloos verlijmen van de zolen met het bovendeel in een revolutionaire zet.

Anti-vermoeidheid technologie biedt stacomfort, schokabsorptie en energieteruggave voor de hele dag comfort.

Greenstride technologie introduceerde nieuwe ideeën van gerecyclede materialen die worden gebruikt bij de constructie van de schoenen, en is gebaseerd op een 75% hernieuwbaar materiaal gemaakt van suikerriet en natuurlijk rubber.

Via het Timberloop programma probeert Timberland ook om producten en materialen zo lang mogelijk in omloop te houden, door gebruikte producten af te breken en materialen te recyclen om afval en de impact op het milieu te verminderen.

De geschiedenis van Timberland

founders of timberland

1952

Nathan Swartz begon met het ontwerpen van laarzen om de ruige landschappen van Boston, Massachusetts, te overleven. Swartz was een ervaren schoenmaker en ontwikkelde de eerste waterdichte laarzen. Dit deed hij samen met zijn zoon, Sidney Swartz. Sidney's zoon Jeffrey creëerde vervolgens een merk rond het gecreëerde model.

abington shoe company

1955

Swartz kocht The Abington Shoe Company, een bedrijf in hartje Boston, en verhuisde de coöperatie naar het koude, ruige landschap van New England, Verenigde Staten.

original timberland boot

1973

De alom geprezen "The Original Timberland ® 8-inch Boot" werd gelanceerd. De laars werd voornamelijk ontworpen voor arbeiders in en rond New England. Het stevige silhouet was een groot succes, zo ook bij niet-werkers.

In hetzelfde jaar, als gevolg van het succes van de laars, veranderde Swartz de naam van het bedrijf. De Abington Shoe Company werd omgedoopt tot Timberland.

timberland 6 inch boot

1976

De succesvolle Timberland® 8-inch Boot kreeg een nieuwe variant; de 6-inch Boot. Het paar kwam met een lagere kraag en was een nog groter succes dan zijn voorganger.

hip hop timberland boots

1990s

In de jaren 90 werd de Timberland 6-inch Boot verwelkomd in de hip-hop scene. Artiesten zoals Tupac, Biggie, leden van de Wu-Tang Clan en Diddy waren te zien in de Boot.

Timberland Vandaag de dag

timberland x supreme collab

Timberland silhouetten zijn populairder dan ooit, gericht op drie verschillende categorieën: Work, Life en Outdoor.

Timberland wil een positieve impact op het milieu hebben in 2030 door meer te geven dan te nemen. Ze zijn van plan om 100% van hun producten circulair te ontwerpen en 100% van de natuurlijke materialen te betrekken van regeneratieve landbouw.

In de afgelopen jaren heeft het outdoormerk samengewerkt met namen als A-COLD-WALL, Supreme, OFF-WHITE en Stüssy.

Wist je dat?

Timberland laarzen werden oorspronkelijk getest in een toilet!

In het begin van de jaren 1970 werden een paar leren laarzen 's nachts in een fabriekstoilet achtergelaten om de waterdichtheid te testen. Gelukkig zijn er tegenwoordig machines om het testen, buigen, onderdompelen en evalueren van Timberland laarzen op een meer hygiënische manier te doen.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date