Skip to content

Reebok Freestyle

6 resultatenPagina 1 van 1

Reebok Freestyle 

De Reebok Freestyle is de Aerobics schoen van de jaren 80. Voor het eerst uitgekomen in 1985 maar is tot de dag van vandaag nog steeds een van de meest verkochte Reebok sneakers aller tijden. Dit komt natuurlijk door de klassieke uitstraling van de sneaker en de nostalgie die de sneaker met zich mee brengt. 

Aerobics sneaker 

De Reebok Freestyle is oorspronkelijk een aerobic sneaker uit de jaren 80. Wat opvallend was hieraan was dat het de eerste sneakers was die special ontworpen voor vrouwen. Ook de marketing van de sneaker was voor het eerst bedoelt voor vrouwen. En dit allemaal speelde natuurlijk in op de aerobics rage die aan de gang was in de jaren 80. Maar dit betekende niet dat hij niet populair was onder de mannen. Want die droegen de Freestyle ook en dat doen ze nog steeds tot de dag van vandaag. 

Casual 

Ondanks dat de sneaker onwijs populair was onder de mensen die aan aerobics deden was de sneaker ook populair aan de niet sporten. De sneaker word namelijk ruimschoots gedragen als casual sneaker. Ondanks dat er een low top versie van de Freestyle is uitgebracht blijft de high top ongekend populair. In 1984 zorgde de Reebok Freestyle zelfs voor de helft van alle omzet bij Reebok. 

De sneaker 

Kenmerkend aan de Reebok Freestyle zijn natuurlijk de twee klittenband strips die ervoor zorgen dat de sneaker goed om je enkel zit. Ook het Reebok logo op de zijkant van de sneaker met de Britse vlag is kenmerkend voor de Freestyle. De rubberen loopzool zorgt voldoende grip en flexibiliteit.