Skip to content

De PUMA Suede

Met een geschiedenis van meer dan vijf decennia heeft het Puma Suede ontwerp een lange erfenis van prestaties en veranderingen. De eerste verschijning op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico was een cruciaal moment in de strategie van het merk. De PUMA 'Crack' debuteerde als de eerste lifestyle schoen van het bedrijf samen met de lancering van Puma kleding.

Wist je dat?

Basketballer Walt "Clyde" Frazier herkende in 1970 het potentieel van het 'Crack'-model als basketbalschoen. Door de overeenkomst met Frazier werd de nieuw ontworpen Puma Clyde in de jaren 70 alleen in de VS verkocht. Na de beëindiging van het contract bleef Puma Clyde geproduceerd worden als een op zichzelf staand ontwerp, terwijl Puma Suede werd geïntroduceerd in de wereld.

Laatste nieuws

Alles lezen

De PUMA Suede door de jaren heen

De nieuwe PUMA Suede werd populair als straatschoen in de skateboard- en breakdance-scènes van de jaren 1980. De flexibiliteit, het ademende vermogen en de verscheidenheid aan kleuren van het suède zijn enkele van de grootste voordelen van het ontwerp.

Vandaag de dag maken de verscheidenheid aan beschikbare kleurstellingen, het onovertroffen comfort en de stijlvolle look het een van de populairste ontwerpen in PUMA's portfolio.