Skip to content

Nike SB Stefan Janoski

4 resultatenPagina 1 van 1

Nike SB Stefan Janoski Sneakers

De Nike SB Stefan Janoski is een van de populairste en iconische modellen uit de Nike SB-lijn. Het model is vernoemd naar de Amerikaanse professionele skateboarder Stefan Janoski, die in 2009 met Nike samenwerkte om zijn eigen signature sneaker te ontwerpen.

Het doel van Janoski was om een sneaker te creëren die er goed uitzag en comfortabel was om te dragen tijdens het skateboarden, zodat skateboarders erop konden vertrouwen tijdens intensieve sessies. Janoski stelde nauwkeurige en duidelijke eisen die specifiek gericht waren op de behoeften van skateboarders, met betrekking tot de bouw en verhoudingen van zijn signature sneaker.

Ironisch genoeg heeft de Janoski door de jaren heen, die oorspronkelijk als eigentijds meesterwerk werd beschouwd vanwege zijn eenvoud, talrijke aanpassingen ondergaan om de prestaties van de sneaker te verbeteren, waardoor het verder verwijderd is geraakt van die eenvoud. De lijst met Janoski-variaties blijft groeien, met een breed scala aan modellen, waaronder de OG Zoom Janoski gevolgd door Janoski Max, de Janoski Max 2, AC (Velcro), Lunar, Hyperfeel, Mid, Slip, Canvas Premium, Elite en Warmth.

Sinds de introductie van de Nike SB Stefan Janoski heeft de sneaker een grote fanbase gekregen, zowel binnen als buiten de skateboardgemeenschap. Het iconische design en de veelzijdigheid van de sneaker hebben bijgedragen aan de populariteit ervan en het is nog steeds een veelgevraagde sneaker tot op de dag van vandaag.

Valt de Nike SB Janoski true to size?

Uit verschillende bronnen komt het op neer dat de sneaker true to size is, echter zit de sneaker aan het begin iets strakker.

Zijn Nike SB Stefan Janoski-schoenen comfortabel om te dragen?

Lopen en skateboarden zal behoorlijk comfortabel aan voelen dankzij de Zoom Air technologie. Een andere populaire uitvoering van de Janoski is de Nike SB Stefan Janoski Max. Hiermee is het model van de Janoski gecombineerd met de Nike Air Max, wat meer comfort biedt.

Bieden Nike SB Stefan Janoski-schoenen voldoende ondersteuning voor skateboard-tricks?

De Janoski’s hebben een goede reputatie als het gaat om de boardgevoel. Hoewel de sneaker een dunnere zool heeft, biedt hij toch voldoende steun voor grotere sprongen.

Zijn Nike SB Stefan Janoski-schoenen duurzaam genoeg voor skateboarden?

Afleidend van een aantal reviews hebben Janoski’s vrij weinig slijtage na 20 uur skaten.