Skip to content

De Nike SB Stefan Janoski

De bekende Californische skater Stefan Janoski bracht in 2009 zijn persoonlijke Nike SB ontwerp uit. Janoski staat bekend om zijn relaxte skatestijl en technische vaardigheden en heeft veel nagedacht over hoe de perfecte skateschoen eruit zou zien en aan zou voelen. Het resultaat is het populairste sneakerontwerp in de SB-lijn.

Ontwerp van de Nike SB Stefan Janoski

Het minimalistische ontwerp met laag profiel maakt de sneaker ideaal voor skateboarden, omdat de flexibiliteit zorgt voor een beter boardgevoel. Hoewel Janoski zeer specifieke eisen stelde aan de kenmerken en de esthetiek van de sneaker, leidde de enorme populariteit tot de ontwikkeling van vele variaties op het oorspronkelijke ontwerp.

Een reeks modellen, waaronder de OG Zoom Janoski, de Janoski Max, de Janoski Max 2, AC (Velcro), Lunar, Hyperfeel, Mid, Slip, Canvas Premium, Elite en Warmth zijn opgenomen in de groeiende lijst van Janoski variaties. Ondanks veranderingen in materialen, hoogte, de dikte van de buitenzool en verschillende andere kenmerken, werd het comfort van de SB Janoski altijd gegarandeerd door de Zoom Air technologie.