Skip to content

De Nike SB Blazer

De Nike SB Blazer is geïnspireerd op Nike's basketbal Blazer silhouet en is de skateboard heruitvinding van de klassieker uit de jaren 70.

Ontworpen door professioneel skateboarder Lance Mountain veroverde de SB Blazer, die in 2005 uitkwam, al snel de skatecultuur met zijn stijlvolle minimalistische ontwerp en indrukwekkende prestaties.

De Nike SB Blazer Ontwerp

Voor skateboarders die zowel prestaties als comfort willen ervaren is de Nike SB Blazer een goede optie.

Deze schoen biedt ondersteuning voor de voetboog en enkels met zijn zachte demping en flexibele zool, en de stevige grip zorgt voor meer controle en een beter boardgevoel.

Hoewel de Nike SB Blazer in de loop der jaren ontwerpwijzigingen heeft ondergaan, bleef de duurzaamheid consistent dankzij de dubbele foxing tape op de gevulkaniseerde zool. Later werd er een mid-top versie van de skate geïntroduceerd die meer enkelondersteuning en veiligheid biedt voor skaters die high-impact tricks uitvoeren.

In 2006 zette de samenwerking met Supreme voor drie colorways op de Nike SB Blazer het ontwerp op de modekaart, gevolgd door de introductie in 2017 van de 'Off White' colorway als onderdeel van de 'The 10' collectie ontworpen door Virgil Abloh.