Skip to content

Nike Cortez

12 resultatenPagina 1 van 1

De Nike Cortez

De Nike Cortez is een van meest klassieke sneakers die Nike ooit heeft gemaakt. Ontstaan uit een samenwerking tussen Blue Ribbon Sports en Onitsuka Tiger. Toen de oprichters Blue Ribbon sports Nike begonnen, voegde ze de swoosh toe en gaven ze hem de naam Cortez.  

De verschillende materialen van de Nike Cortez

Het eerste model die uit kwam in 1972 had een leren bovenwerk en de klassieke colorway. Hij had namelijk een bovenwerk van wit leer met een rode swoosh en een blauwe strook op de midsole. In de loop der jaren zijn een gigantisch veel kleuren uitgekomen van de Cortez. Bekijk bijvoorbeeld de pagina van de Cortez White. Of Cortez Black. Hij is ook uitgekomen in verschillende materialen, bijvoorbeeld de Cortez Nylon of Cortex Premium. De meest populaire blijft toch wel de Cortez Leather. 

Van Forrest Gump tot gangsters in Los Angeles

Andere namen voor de Cortez zijn Cortez Classic of Classic Cortez. We kennen natuurlijk de Cortez uit de film Forrest Gump. De film uit 1994 gaat over een man met een laag IQ en speelt zich voor een deel af in de jaren 70. En daar hoort natuurlijk de Cortez bij. 

De Cortez is ook erg populair geweest bij gangs uit Los Angeles. Zo droegen de Cripps de sneaker in een wit met blauwe colorway en was de zwart met witte colorway populair bij de Bloods. 

Bij de dames zijn de Nike Cortez dames en Cortez dames sale erg populair op onze website. Bij de heren zijn dit de Nike Cortez heren en Cortez heren sale.