Skip to content

Nike Air Pegasus

18 resultatenPagina 1 van 1

Nike Air Pegasus

De Nike Air Pegasus is vernoemd naar het paard met vleugels, de Pegasus. Dit komt omdat de sneaker voor de helft gevuld zit met Air. Hierdoor kan je net als het paard snel bewegen over de paden en verleit het je om te vliegen.

Nike’s bestverkochte hardloopschoen 

De Nike Air Pegasus werd net als vele Nike sneaker op de markt gebracht voor de hardlopers. Vele bekende hardlopers hebben dan ook in deze sneaker getraind. Bijvoorbeeld de wereldrecordhouder op de marathon Eliud Kipchoge​​. Daarnaast is het Nike’s best verkochten hardloopschoen allertijden. Hij staat bekend om zijn rubberen buitenzool.

Nike oprichteer Phil Knight is nog vaak te zien in de Nike Air Pegasus. Vooral tijdens black-tie evenementen. Daar draagt hij vaak de zwart-wit versie van deze legendarische hardloop sneaker. 

De verschillende versies van de Nike Air Pegasus

De Nike Air Pegasus is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Bijvoorbeeld de Nike Air Pegasus 89, Nike Air Pegasus 35 en de Nike Air Pegasus 83. De laatste wordt ook wel de Nike Pegasus 83 genoemd. Er is ook een Nike Air Zoom Pegasus. Deze heeft een zoom Air unit en wordt bij elkaar gehouden door flywire kabels. 

De Nike Air Pegasus heren en de Nike Air Pegasus dames zijn erg populair op onze website. Ditzelfde geldt voor de Nike Air Pegasus heren sale en de Nike Air Pegasus dames sale.