Skip to content

Maak kennis met de Nike Air Huarache

De Nike Air Huarache is een zeer populaire sneaker die een iconisch symbool is geworden in de schoenenwereld. Met zijn unieke ontwerp, uitzonderlijke comfort en innovatieve functies heeft de Air Huarache sneakerliefhebbers en atleten veroverd.

De Air Huarache werd oorspronkelijk in 1991 geïntroduceerd en werd ontworpen door Nike's bekende sneakerontwerper Tinker Hatfield, die zich liet inspireren door neopreen waterskischoenen. Het doel van Hatfields ontwerp was om een handschoenachtige pasvorm en opmerkelijk comfort te bieden, wat een revolutie betekende voor het concept van de schoen.

Ontwerp van de Huarache

De Nike Air Huarache onderscheidt zich door een opvallend ontwerp. Het introduceerde het concept van een binnenschoen gemaakt van neopreen die strak om de voet zit en zorgt voor een sokachtige pasvorm. Naast flexibiliteit, ademend vermogen en lichtgewicht comfort heeft neopreen een hoge mate van duurzaamheid.

De sneaker staat bekend als het exoskelet en heeft ook een ondersteunende TPU (thermoplastisch polyurethaan) hielband. Een bandachtige structuur versterkt de hiel en zorgt voor stabiliteit en ondersteuning en voegt tegelijkertijd een uniek visueel element toe.

Technologie achter Huarache

De Huarache heeft een Dynamic Fit systeem met geïntegreerde vetersluiting en een kooi rondom de middenvoet. Voor een op maat gemaakte pasvorm past dit systeem zich aan de vorm van de individuele voet aan voor een persoonlijke vergrendeling en ondersteuning.

De Nike Air Huarache sneakers maken gebruik van de bekende Air dempingstechnologie, zoals de naam al doet vermoeden. Het bevat een zichtbare Air-Sole unit in de hiel, die zorgt voor responsieve demping en schokabsorptie voor meer comfort tijdens atletische activiteiten.