Skip to content

De New Balance XC-72

Het nemen van inspiratie uit het verleden en het vaststellen van een nieuwe richting, werd de New Balance XC-72 geïntroduceerd in 2021. Als onderdeel van New Balance's lifestyle line-up, is het sterk beïnvloed door retro-futuristische esthetiek van 1970s concept cars, en gedurfde, experimentele ontwerpen uit die tijd.

Naast het hoekige silhouet, strekt de gedurfde buitenzool zich uit over de teen en hiel van de sneaker, een knipoog naar de vintage inspiratie.

De New Balance XC-72 is een model dat de grenzen van de traditionele sneaker ontwerp drijft terwijl een eerbetoon aan de historische invloeden.

New Balance XC-72 Ontwerp

Met retro inspiratie en modern design elementen, de New Balance XC-72 onderscheidt zich onder sneaker modellen.

Het opnemen van een hoekig ontwerp en een verlengde buitenzool die wraps rond de teen en hiel, het onderscheidende silhouet is een eerbetoon aan 1970 concept cars 'visionaire stijl, terwijl het injecteren van een hedendaagse twist in het ontwerp.

Gesplitste buitenzolen met twee contrasterende profielpatronen zorgen voor extra aantrekkingskracht en tractie. Het bovenwerk bestaat uit een combinatie van duurzame materialen zoals suède, mesh en nylon, wat zorgt voor textuurcontrast en functionele duurzaamheid.

Dit ontwerp complexiteit wordt in evenwicht gebracht door de XC-72's array van kleurstellingen, catering aan een verscheidenheid van smaken en stijlen. Met kleurstellingen zoals 'Castlerock ' een zeer veelzijdige kleur, en 'Summer Fog' een zachte, pastel tint, New Balance belichaamt draagbare kunst en innovatief design.

Samenwerkingen aan de XC-72

De New Balance XC-72 is het doek voor opmerkelijke samenwerkingen met modemerken Auralee en Casablanca. Zij illustreren de veelzijdigheid van de XC-72, laten zien hoe het kan naadloos overgaan van minimalistische verfijning tot gedurfde luxe.

Auralee's inzet voor kwaliteit en ingetogen elegantie wordt weerspiegeld in de New Balance XC-72 x Auralee samenwerking. Verkrijgbaar in 'Blue' en 'Brown' colorways, de ontwerpen showcase een monochrome look die Auralee's minimalistische en veelzijdige stijl weerspiegelt.

De drie kleurstellingen, 'Red Yellow', 'Orange Green', en 'Marshmallow Brilliant White' zijn voorzien van Casablanca's handtekening motieven naast hun iconische monogram prints, waardoor elk stuk een statement in vrije tijd luxe.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date