Skip to content

De New Balance 991

Uitgebracht in 2001, de New Balance 991 werd een symbool van prestaties en vakmanschap als onderdeel van de 99x serie. Geïnspireerd door traditionele hardloopschoenen, de 991 is een lifestyle sneaker die is uitgegroeid tot een statement in atletische en casual schoenen.

'Made in UK' status is een belangrijk onderdeel van de 991, die is vervaardigd in New Balance's Flimby fabriek, waar kwaliteit en traditie hoog in het vaandel staan. Een belangrijke factor in de blijvende populariteit onder de dragers is de handtekening ABZORB demping technologie, die een comfortabele stap zorgt.

Met de tijd, heeft de New Balance 991 geëvolueerd, de aanneming van subtiele veranderingen in het ontwerp en materiaal upgrades, met behoud van zijn klassieke esthetiek.

New Balance 991 Ontwerp

New Balance 991 wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke design elementen die vorm en functie te mengen. De duurzame, ademende en luxe bovenste combineert premium mix van suède en mesh. Grote, reflecterende N logo's verbeteren de zichtbaarheid in omstandigheden met weinig licht en merkidentificatie. De vetersluiting zorgt voor een veilige pasvorm op maat, terwijl de tong en kraag voor extra comfort zorgen.

Een rubberen buitenzool van hoge kwaliteit biedt uitstekende stabiliteit en tractie op verschillende ondergronden. De ABZORB-middenzool en ENCAP-middenzool van de 991 maken hem ideaal voor zowel atletische activiteiten als dagelijks gebruik. Al deze elementen te combineren tot een sneaker die New Balance belichaamt inzet voor kwaliteit te produceren.

Samenwerkingen op de 991

Stone Island en JJJJound zijn de twee bekendste medewerkers aan het New Balance 991 ontwerp. De Stone Island x New Balance 991v2 'Black Olive' - Made in UK maakt deel uit van de herfst 2023 release in een Charcoal/Olive colorway.

Met een duidelijke mix van high-end mode en atletische functionaliteit, Stone Island herdefinieert de klassieke New Balance silhouet met behulp van haar handtekening design taal.

Een fusie van JJJJound's handtekening stijl met die van New Balance 991, de JJJJound x New Balance UK 991 'Grey' staat bekend om zijn minimalistische en strakke esthetiek beschikbaar in zowel heren-en damesmaten.